Društvo Kultura

U ponedeljak (25. februar) u Univerzitetskoj galeriji biće otvorena izložba fotografija – Imre Sabo DEVEDESETE.

O autoru i izložbi Igor Čoko kaže:

  • Imre Sabo jedan je od autora koji su na najdublјi i najdirektniji način zadužili novinsku fotografiju kako u savremenoj Srbiji, tako i u bivšoj Jugoslaviji. Tema izložbe „Devedesete“ jeste autorov ratni opus, trenuci koje je proveo na ratištima u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu, uz neke zabeležene događaje koji su im prethodili ili su se kao posledice tih ratova paralelno dešavali u samom Beogradu. Pred vama je četrdeset autentičnih primera o kojima pričamo. Izloženi su prvi put u kompleksnoj celini vizuelnog narativa, kao simboličan arhiv vremena koje je uzelo preveliki danak.

Otvranje izložbe je u 18 sati, dok će u 20 časova, na sastanku FKK, Majstor fotografije – IMRE SABO će održati predavanje o fotografiji u Domu omladine. Predviđena je i projekcija i komentarisanje fotografija članova Foto kluba Kragujevac, i dogovori u vezi budućih aktivnosti foto-kluba,

Svi članovi, koji žele da im radovi budu komentarisani trebalo bi da se prijave i dostave svoje fotografije (do 10 fotografija). Predavanje je otvoreno i za sve članove i simpatizere FKK.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.