POTREBNA PODRŠKA GIMNAZIJALCIMA ZA ODLAZAK NA ŠAMPIONAT FLL-a

Društvo Grad

Zahvaljujući uspehu na takmičenju u Celju ekipa PKGang iz Prve kragujevačke gimnazije, koju čine Ivan, Milica, Dunja, Milutin, Mihailo, Anja i Marta, pozvana je Hjuston, na šampionat FLL-a. Šta je zapravo FLL?

  • FIRST Lego League je internacionalno takmičenje koje se održava u 98 zemalja širom sveta. Ove godine tema takmičenja je INTO ORBIT. Deca uzrasta 9-16 godina imaju priliku da se pokažu u 3 etape takmičenja:
  • Core Values – Ovaj deo takmičenja uči učesnike da rade u timu i sarađuju. Podstiče prave vrednosti i uči ih da poštuju i saslušaju svakoga.  Ove godine, i na takmičenju u Beogradu i u Celju, tim Prve kragujevačke gimnazije je osvojio prvo mesto u ovoj kategoriji.
  • Robot Game – Programiranje robota koga sami konstruišemo pomoću lego kockica da pređe određene prepreke na stolu. Interaktivan način da se probudi znatiželja za programiranjem. Navijali smo za našeg robota Gemu i bodrili smo drugare koji su ga puštali.
  • Projekat – Ove godine, imali smo zadatak da pomognemo astrunautima sa nekim od problema sa kojima se susreću tokom boravka u svemiru. Naš tim se konkretno bavio gubitkom čula ukusa u svemiru, i rešenje projekta je naš food inhalator. Sve ovo probudilo je pravi istraživateljski duh u nama.

Na turniru početkom februara u Beogradu, PKGang je osvojio drugo mesto u ukupnom plasmanu i time, pored još tri ekipe, ostvario prolazak na turnir u Sloveniji. U Celju, 16. marta, PKGang je bio prvi od svih srpskih ekipa koje su bile u Sloveniji i time ostvario plasman za svetsko takmičenje u Hjustonu, „gradu svemira“.
Za osmoro učenika i četiri profesorke put u Hjuston košta oko 15.000 evra. Oko 3.000 evra  je već sakupljeno, uskoro će objaviti spisak kompanija koje su donirale, kontaktirana je dijaspora…

U subotu, 30. marta u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u 20 sati biće organizovan donatorski koncert za prikupljanje sredstava zš odlazak na svetsko prvenstvo u Hjustonu. Karte se mogu kupiti kod svih članova tima i članova đačkog parlamenta. Takodje, karte se mogu kupiti ove subote ispred Prve kragujevačke gimnazije, ali i na licu mesta, pred koncert, u holu škole.

Kontakt telefoni:

Katarina Veljković +381642608982
Ana Stanković +381603908069
Ljubica Mudrić Staniškovski +381644034743

Žiro račun: 840-1844760-86
#TeamWorkMakesADreamWork !

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.