ĐURĐEVDANSKI KARNEVAL

Društvo Grad Kultura

Gradska turistička organizacija u ponedeljak, 6. maja organizuje tradicionalno, 14. put za redom, veliki Đurđevdanski karneval/defile, u kojem učestvuju predškolske ustanove, učenici osnovnih i srednjih škola, predstavnici fakulteta, sportskih klubova i brojnih udruženja kao i predstavnici gradskih i republičkih institucija koje rade u Kragujevcu.

Na predlog lokalne samouprave tema ovogodišnjeg karnevala je Kraguj, ptica iz roda grabljivica, po kojoj je Kragujevac dobio ime. Deca iz predškolskih ustanova i učenici osnovnih i srednjih škola pripremili su maskote za koje svi zainteresovani građani mogu da glasaju do večeras do 20 sati, odnosno da na našoj stranici lajkuju maskotu koja im se najviše dopada.

Takođe, večeras do 20 časova svi zainteresovani mogu da se prijave za izbor najlepših karnevalskih maski u tri kategorije, pojedinačna, grupna i porodična maska. Svečano proglašenje najlepših karnevalskih maski biće organizovano na samoj završnici karnevalskog slavlja, odnosno na kraju programa na bini kod Krsta. Zainteresovani mogu da podnesu prijave lično, u Turističkom informativnom centru na platou nekadašnje Robne kuće „Beograd“, mejlom tic@gtokg.org.rs, ili telefonom 034 335-302. Prijavljivanje traje do večeras do 20 časova. Učesničke brojeve svi prijavljeni kandidati mogu da preuzmu na pultu pored bine kod Krsta, 6. maja, od 10.30 do 11.30.

Okupljanje učesnika tradicionalno počinje u 10.30 i traje do 11.30 sati u Glavnoj ulici, kada počinje defile centralnim gradskim saobraćajnicama.

Prvi deo kolone u kojoj su predškolci i učenici odlazi do bine kod Krsta gde će od 12 do 14 časova biti organizovan bogat muzički i plesni program tokom kojeg će stručni žiri izabrati najlepše karnevalske maske. Drugi deo kolone odvaja se kod Bezistana i predvođen bajkerima odlazi na plato ispred Skupštine grada gde će biti organizovano druženje ljubitelja motocikala, fića i predstavnika gradskih i republičkih institucija sa građanima.

I ove godine turistička organizacija će, zahvaljujući brojnim sponzorima, obezbediti vredne nagrade za najbolje maske u kategoriji, pojedinačna, porodična i grupna maska, kao i nagrade za najbolje maskote koje su napravili deca, vaspitači i nastavnici iz obdaništa, osnovnih i srednjih škola.

Generalni sponzor manifestacije je SBB, zlatni sponzor je Roda, srebrni sponzor je Dunav osiguranje.

Izvor: GTO Kragujevac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.