APR ZAUSTAVILA LIKVIDACIJU ZAVODA, SINDIKATI U PONEDELJAK PREDAJU PREKO 15.000 POTPISA GRAĐANA GRADONAČELNIKU

Društvo
  • Bez obzira na dobijene informacije o prekidu likvidacije, a zbog održavanja redovne Sednice skupštine grada Sindikati će potpise građana predati gradonačelniku u ponedeljak. I nadamo se da će gradonačelnik, s obzirom da je i najavio promenu statusa Zavoda, imati informaciju kada će se to i dogoditi jer je to i osnovni razlog zbog kojeg se dovde došlo, kažu u sindikatima Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, koji su za manje od dve nedelje prikupili preko 15.000 potpisa Kragujevčana za spas Zavoda.

Sindikati su se zahvalili građanima bez kojih, ocenjuju, ova zdravstvena ustanova ne bi bila spašena

 

 

Inače, Agencija za privredne vozile danas je zaustavila likvidaciju Zastavine ambulante na osnovu žalbe koju je podneo direktor ove zdravstvene ustanove Antonio Dimitrovski.  Da će likvidacija biti zaustavljena, najavio je i gradonačelnik Radomir Nikolić, koji je na današnjoj sednici Skupštine grada izjavio da se ništa neće promeniti u “Zastavinoj ambulanti” i da će se 35.000 korisnika ove zdravstvene ustanove i dalje lečiti na tom mestu.

  • U julu ćemo uraditi rebalans budžeta za ovu godinu i odvojićemo 100 miliona dinara kako bismo zatvorili sve obaveze Medicine rada i time završili našu misiju, jer je grad Kragujevac osnivačka prava nad ovom ustanovom preuzeo da bi je spasao, a ne likvidirao. Posledica procesa likvidacije, koji je bio pokrenut, je neodgovorno funkcionisanje u Medicini rada u prethodnom periodu, rekao je Nikolić.

Šef odborničke grupe Šumadijska regija Pokret slobodnih građana Bojan Stojadinović rekao je da SNS ne poštuju zakon već volju jednog jednog čoveka, a sindikati i večeras od 19 sati nastavljaju sa prikupljanjem potpisa kod Balkana.

Podsetimo, Agencija za privredne registre pokrenula je likvidacioni postupak za Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika zbog nepodnošenja finansijskih izveštaja za 2015., 2016. i 2017. godinu. Da je likvidacija pokrenuta javnost je upozorio predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić. Nakon toga je, na konferenciji za novinare, članica Gradskog veća za zdravstvo dr Gordana Damnjanović rekla da je proces likvidacije „put bez povratka“. Potpise za spas Zavoda, pored sindikata te zdravstvene organizacije, prikupljali su Narodna stranka i Sindikalna organizacija Zastava oružja.

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.