LDP: OTKAZIVANJE RUKOMETNOG TURNIRA JOŠ JEDAN NAŠ PORAZ

Politika

 

Predsednik GRO Liberalno demokratske partije u  Kragujevcu, Boris Kovačević kritikovao je, kako se navodi u saopštenju ove partije, sve organizacije i pojedince koji su svojim aktivnostima u javnosti, pozivima na bojkot i proteste, prouzrokovali otkazivanje odigravanja kvalifikacionog rukometnog turnira za svetsko prvenstvo u Kragujevcu.

  • Ovo je još jedan poraz našeg društva.Po ko zna koji put smo pokazali da smo sami sebi najveći neprijatelji. Jedina konkretna posledica premeštanja organizacije turnira iz Kragujevca u Kovilovo jeste ta što  naše devojke kao domaćini nece imati priliku da se bore i nadmeću u dvorani pred svojim porodicama i prijateljima, nego u fiskulturnoj sali u Kovilovu bez prisustva publike.I kakva je to pobeda? Koga smo mi to pobedili i koji je konkretan rezultat te naše“pobede? Za šta su devojke rodjene 1998.  godine krive da bi one bile jedine žrtve  celokupne propropagande?! , pita Kovačević.

Kovačević je kaže da je Kosovo je član MOK I EHF-a, pa je „postojala  realna mogućnost da nam se oduzme domaćinstvo ili čak i da budemo elinisani iz takmičenja“. Predsednik GRO LDP-a je naglasio  da se politički problemi ne rešavaju na sportskim terenima  jer zbog svega na kraju ispaštaju samo sportisti.

  • Upravo su naše reprezentativne  selekcije te koje su  na svojoj koži osetile štetnost mešanja politike u sport tokom devedesetih. Na Olimpijskim igrama 92. u Barseloni, kao i na EP u fudbalu,iako smo prethodno izborili učešće, nije bilo naših selekcija. Iz ove perspektive, nisu ispaštali političari već isključivo sportisti koji su tome posvetili ceo život. Nekima je to možda bila i jedina prilika da se pojave na najvećem sportskom takmičenju, možda čak i osvoje neku medalju za svoju zemlju, ali im je ta mogućnost oduzeta zbog političkih dešavanja na koja oni nikako nisu mogli da utiču.

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.