MEMORANDUM O SARADNJI SA PRIVREDNOM KOMOROM MAĐARSKE

Ekonomija Grad

Memorandum o saradnji između grada Kragujevca, Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga i Privredne komore Mađarske – komiteta za Zapadni Balkan, potpisan je danas u prostorijama Regionalne privredne komore. Memorandum su potpisali Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu, u ime grada Kragujevca, Atila Galamboš, predsednik Komiteta za Zapadni Balkan pri Privrednoj komori Mađarske i Predrag Lučić, predsednik Regionalne privredne komore Kragujevac. Ovom prilikom, Aleksandar Jovanović, pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije uručio je egzekvaturu počasnom konzulu Republike Mađarske u Kragujevcu, Milanu Radunoviću.

  • Memorandum je samo formalizovanje onoga na čemu smo intenzivno radili prethodnih nekoliko meseci. Mi smo ovim memorandumom otvorili vrata grada Kragujevca Privrednoj komori Mađarske, odnosno investitorima iz Mađarske. Mađarska privredna komora je proaktivna, ona intenzivno radi na onome što joj država Mađarska da kao zadatak. Danas, ne samo da smo potpisali ovaj memorandum, već smo otvorili i konzularno predstavništvo Mađarske u Kragujevcu, a imenovan je i počasni konzul Mađarske. Sve ovo nam jasno stavlja do znanja kakve su namere Mađarske u narednom periodu, kako i na koji način vide ulogu Kragujevca u Srbiji i u budućim odnosima Mađarske sa Srbijom – rekao je gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, u izjavi za medije, nakon potpisivanja Memoranduma.
  • Prvi korak je potpisivanje današnjeg memoranduma, odnosno otvaranje Info pointa. Ali to je samo okvir. Znači, sad počinje posao. Dve vlade će obezbediti odgovarajuće okvire za ovakve poslove i mi moramo da iskoristimo ovu mogućnost. U bliskoj budućnosti doći ćemo sa mađarskim firmama za koje više ili manje znamo ko su, ali neka to još uvek bude tajna. Ali svakako vidim značajne mogućnosti u gradu Kragujevcu, i ovu saradnju će pomagati grad i Komora, kao i počasni konzul Mađarske u Kragujevcu – rekao je Atila Galamboš.

Predrag Lučić, predsednik Regionalne privredne komore rekao je da u bi se sa mađarskom stranom razgovaralo o saradnji na razvoju industrijskih zona, na razvoju tehnološkog parka u gradu Kragujevcu, na razvoju automobilske industrije, imajući u vidu da tu zaista postoji interes velikog broja kompanija sa obe strane, kao i na podsticanju na znanju zasnovane ekonomije, na regionalnom nivou

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.