PROTIV TRGOVINE DECOM I UTICAJEM

Društvo Grad

Kragujevčanin Ivan Suvačarević protestovao je juče ispred ovdašnjeg Centra za socijalni rad, zbog toga što je, kako je naveo, uprkos protivljenju struke, veštačenju nadležnih stručnjaka, te želji šestogodišnje kćerke da živi sa njim, ta ustanova (Centar) starateljstvo nad devojčicom poverila majci.

Suvačarević je od nadležnih državnih organa zatražio da spreče trgovinu decom i trgovinu uticajem, koju on dovodi u vezu sa svojim slučajem. Poručio je da decu treba zaštiti  od svake vrste nasilja, te da ih ne treba otudjivati od jednog od roditelja.

Zbog ovog slučaja, kako su mediji ranije objavljivali, protiv odgovornih osoba u Centru za socijalni rad u Kragujevcu podneta je krivična prijava nadležnom Višem javnom tužilaštvu – Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Kraljevu.

Prijavu su podneli uzbunjivači iz Centra za socijalni rad za krivično delo trgovina uticajem, koje je, prema njihovim navodima, počinilo rukovodstvo te socijalne institucije u slučaju dodeljivanja starateljstva nad šestogodišnjom devojčicom. Uzbunjvači su u prijavi, preneli su mediji, pored ostalog, naveli i da ima indicija da devojčica trpi fizičko i psihičko nasilje u porodoici majke. Prijavu je podneo i otac devojčice, Ivan  Suvačarević..

Centar je, naime, starateljstvo poverio majci,i to, ponovimo,  uprkos protivljenju struke, veštačenju i želji devojčice da živi sa ocem. To je, kako tvrde podnosioci krivične prijave, Centar za socijalni rad učinio iz straha od kontrole poslovanja ove ustanove od strane državnog revizora, a to je, prema rečima Suvačarevića, upravo  majka devojčice

Tagovi:

1 thought on “PROTIV TRGOVINE DECOM I UTICAJEM

  1. Nije bilo tako davno kada je za decu bez roditeljskog staranja u kragujevackom centru orgnizovavano takmicenje u broju pojedenih pljeskavica!!??? Novinarima koji su pisali o tom zlostavljanju dece je preceno, organizovane su konferencije za stampu na kojima su javno prozivani! Svi psiholozi, pedagoyi, socijalni radnici su cutali, osim jedne divne zene koja je uskoro ostala bez posla! Sve moze da se proveri! Iza svih dogadjanja u ovom centru stoji SISTEM! Ovi igraci su samo izvodjaci radova!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.