ČIJI JE ARTERSKI BUNAR U POSKURICAMA?

Društvo Grad
  • Kupio sam plac u mesnoj zajednici Poskurice u januaru ove godine. Kada sam rešio da uvedem vodu na plac, došlo je do problema. Obratio sam se za priključak na vodovodnu mrežu Udruženju građana Glavica vode. Predsednik tog udruženja mi je rekao da se ovim povodom obratim gradu, odnosno MZ Poskurice. Nakon toga sam se obratio Mesnoj Zajednici Poskurice od koje sam i dobio pismenu saglasnost. Saglasnost sam dobio i od vlasnika parcele kroz čiju njivu sam morao da postavim vodovodnu cev. Ove radove sam izveo sam, priča za Glas Šumadije Aleksandar Milosavljević, koji je, uz muku da na česmi potekne voda, „dobio“ i sudski spor.

Ubrzo posle priključenja na vodovodnu mrežu, predsednik udruženja Glavica vode tužio ga je, uz tvrdnju da Grad Kragujevac dao Udruženju građana Glavica vode arterski bunar-izvorište na upravljanje.

U Gradskoj upravi za investicije kažu, međutim, da arterski bunar u Poskuricama nije predat na upravljanje Udruženju građana Glavica vode, niti je potpisala sporazum o upravljanju arterskim bunarom-izvorištem sa tim udruženjem.

Inače, od 2008. godine Kragujevac je rešavanju vodosnabdevanja na seoskom području pristupio kopanjem arterskih bunara. Od 2008. do 2015. godine na taj način problem sa vodom rešen je u 27 sela u okolini Kragujevca.

Fotografija: Zeleno zvono

Tagovi:

1 thought on “ČIJI JE ARTERSKI BUNAR U POSKURICAMA?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.