“300 KRAGUJEVČANA” ĆE SE ANGAŽOVATI NA PROMOCIJI AKTIVNOSTI ZHPM

Društvo Politika

Udruženje “300 Kragujevčana” poslalo je saopštenje, koje Glas Šumadije prenosi integralno:

Delegacija organizacije 300 Kragujevčana je na poziv direktorke  ZHMP Kragujevac (Hitna pomoć) posetila ovu Ustanovu i nakon otvorenog i konstruktivnog razgovora izdajemo zajedničko saopštenje:

Pedijatrijski odsek ZHMP Kragujevac se gasi od kraja 2017.godine. U zdravstvenoj  mreži nije predviđeno da se ambulantni pregledi dece noću obavljaju u hitnoj pomoći. Nažalost u ZHMP još uvek nemaju odgovor koja to zdravstvena ustanova mora da preuzme ovu obavezu.

Tokom letnjih odmora, problem manjka pedijatara rešiće se uz dodatno angažovanje postojećih pedijatara i pedijatra sa biroa koji će biti plaćeni iz sopstvenih sredstava ustanove. 

UG “300 Kragujevčana” na sebe je uzelo obavezu da se angažuje u promociji aktivnosti ZHMP koje obezbeđuju priliv sopstvenih sredstava a tu se pre svega misli na programe obuke hitne pomoći za vozače i zaposlene, instruktore i građanstvo. 

Na ovaj način, u iščekivanju trajnog rešenja, kratkoročni problem biće rešen i mali Kragujevčani neće osetiti posledice.

 

Tagged

2 komentara

  1. Bravo. Direktorka je razumna zena koju ceo kolektiv podrzava. Jedva smo skinuli bivseg direktora cije dugove jos placa. Hvala i Vama “300” sto ste nas posetili i sto ste se prihvatili aktivnosti koja ce pomoci u resavanju problema.

  2. Zaista je lepo čuti pre svega da je problem prevaziđen a zatim i da ima ljudi koji i dalje umeju da sednu i razumno razgovaraju i traže rešenja u korist građana pre svega. Iz saopštenja se vidi da obe strane imaju svoj udeo u rešenju, pozdravljam to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *