VSS PREKINUO TAKMIČENJA, KRAGUJEVČANI RAZOČARANI

Društvo Sport

Vaterpolo savez Srbije doneo je odluku da prekine takmičenja u Prvenstvu Srbije za sezonu 2019/20 u muškoj i ženskoj konkurenciji, bez utvrđivanja konačnog plasmana.
U obazloženju se navodi da je ovakva odluka doneta zbog još uvek aktuelne epidemiološke situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa, kako bi se vodilo računa o zdravlju svih učesnika.
Vaterpolo klub Radnički bio je jedan od klubova koji su se zalagali za nastavak takmičenja, pa su Kragujevčani nezadovoljni prekidom sezone.

  • Iako smo očekivali ovakvu odluku, razočarali smo se kada smo za nju saznali. Žao nam je što je tako odlučeno, jer smo želeli da se igra i da omogućimo našim igračima i sportu da napreduju. S obzirom na to da je takmičenje prekinuto bez utvrđivanja konačnog plasmana, nije mi jasno kako će se utvrditi sastav liga za narednu godinu, rekao je Jugoslav Vasović, direktor VK Radnički.

Posle osvajanja Kupa Srbije i Regionalne A2 lige, Šumadinci su željno iščekivali nastavak Super lige, u kojoj je trebalo da startuju sa prvog mesta, sa maksimalnih 12 bodova. Uprkos prekidu takmičenja i dalje će trenirati u pokušaju da kako-tako nastave progres koji beleže godinama unazad. U planu su i neke prijateljske utakmice, a na ruku im ide i to što Vlada Srbije gotovo svakodnevno olakšava mere, pa je odnedavno dozvoljeno prisustvo do 1.000 gledalaca na sportskim takmičenjima na otvorenom.

  • Nastavićemo da treniramo i verovatno ćemo igrati neke utakmice sa klubovima koji to budu želeli. Mislim da bi to preko leta mogla da bude jako lepa promocija vaterpola,
    zaključio je Vasović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.