ADVOKAT GAJIĆ: ZA UZBUNJIVAČA OBRADOVIĆA ZAKONI NE VAŽE

Društvo

Vladimir Gajić, advokat uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića, potvrdio je danal  listu DANAS i Glasu Šumadije da je njegov klijent i dalje suspendovan s posla u valjevskoj vojnoj fabrici.

  • Još uvek nisu stavili van snage odluku o suspenziji, mada su bili dužni da, odmah i bez odlaganja, čim mu je ukinut pritvor, rešenje o suspenziji da stave van snage. Naravno, za Aleksandra Obradovića zakoni ne važe, kaže Gajić, napominjući da „nije siguran da Aleksandar uopšte želi da se vrati da radi u Krušiku“.

Gajić ističe i da je istraga u ovom slučaju „u toku“, odnosno da „tužilac vodi istragu, skuplja dokaze“…

Uzbunjivač Aleksandar Obradović uhapšen je, podsetimo, na svom radnom mestu u Krušiku 18. seprembra, a u akciji hapšenja učestvovali su i agenti BIE. Nakon hapšenja, zbog toga što je javnosti ukazao sa sumnjive poslove u trgovini Krušikovim proizvodima, u kojima su, kako je navodio,  učestvovale i učestvuju vodeće domaće privatne kompanije u toj delatnosti, medju kojima i firma GIM koju neretko zastupa Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovičća, sproveden je u istražni zatvor u Beogradu, i to bez obaveštavanja javnosti. Iz istražnog zatvora,pod velikim pritiskom javnosti, posle tri nedelje, premešten u kućni pritvor u Valjevu. Kućnog pritvora oslobodjen je 18. decemebra.

I dalje tvrdi da se nije pokajao što je ukazao na afere u trgovini oružjem kojima je Krušiku, ali i drugim domaćim vojnim fabrikama,naneta velika materijalna i svaka druga šteta. Iako mu sam vrh državne vlasti osporava status uzbunjivača, naglašava da je taj isti državni vrh, pre no što se obratio javnosti, obaveštavao na to šta se dešava u Krušiku.   

Piše: Zoran Radovanović
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.