ALEKSANDAR MILOVANOVIĆ: VUČIĆEVA „DUPLA IGRA“ U KORIST PRIVATNOG TRGOVCA ORUŽJEM PROTIV INTERESA SRBIJE

Politika

Aleksandar Milovanović, savetnik predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvozom oružja u Jermeniju počinio štetu spoljnopolitičkim interesima Srbije zarad interesa trgovca oružjem i sponzora SNS-a Slobodana Tešića.

  • Vučić se bespotrebno meša u odnos dve Srbiji prijateljske države, Azerbejdžana i Jermenije, pravdajući izvoz minobacača, municije i protivavionskih topova jednoj od strana ekonomskim interesima Srbije, dok zapravo štiti interese privatnih trgovaca oružjem, rekao je Milovanović, koji je i član Glavnog odbora Narodne stranke i bivši radnik Odeljenja za bezbednost preduzeća „Jugoimport-SDPR“.

Milovanović je upitao kako 20 miliona dolara od izvoza u poslu privatnog trgovca oružjem, koji je dobijao povlašćene cene od menadžmenta fabrike a na njenu štetu, može da bude više za državne interese Srbije od par stotina miliona dolara investicija iz Bakua, glavnog grada Azerbejdžana.

  • Da je Vučiću zaista stalo do radnih mesta u ’Krušiku’, ne bi preko Ministarstva spoljnih poslova blokirao direktan izvoz iz te fabrike, a zarad interesa privatnog trgovca oružjem, rekao je Milovanović.

Milovanović je naveo da je veoma čudno što institucije koje učestvuju u lancu odlučivanja o dozvolama za izvoz naoružanja i vojne opreme, kao što su BIA i  ministarstva odbrane i unutrašnjih i spoljnih poslova, ne upozore Vučića da lukrativni interesi Tešića, jednog od glavnih sponzora vladajuće stranke, mogu da budu pogubni za bilateralne odnose Beograda i Bakua.

  • Nije prvi put da Vučić, zbog nepoznavanja makro procesa i zbog lukrativnih interesa, čini štetu spoljnopolitičkim interesima Srbije. Ne tako davno je pokušao da sedi na dve stolice tokom sukoba dva krila palestinskog Fataha, rekao je Milovanović.  

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.