ALEKSANDAR OBRADOVIĆ: MOJA DIPLOMA JE REGULARNA

Društvo

Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović  potvrdio je  danas listu DANAS I Glasu Šumadijeda je uoči  vikenda zvanično obavešten da mu je suspenzija, odnosno “udaljenje s rada produženo do okončanja krivičnog postupka“, koji se protiv njega vodi zbog navodnog odavanja poslovne tajne.

 Obradović nam je s tim u vezi dostavio i dokumentaciju iz koje se vidi da je generalni direktor Krušika, Vladan Lukić, 7. oktobra prošle godine potpisao rešenje kojim mu se   „izriče mera privremenog udaljavanja  sa rada, zbog određivanja mere zabrane napuštanja stana (kućnog pritvora)“.

  • Zaposleni (Aleksandar Obradović – prim. Z.R.) udaljava se sa rada počev od 20. septembra (kad mu je određen kućni pritvor ), pa dok određena mera (kućni pritvor) traje, navodi se doslovce u rešenju direktora Lukića. Zaposlenom za vreme privremenog udaljavanja sa rada, inače, pripada naknada zarade u visini od jedne četvrtine od osnovne zuarade.

 Uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću kućni pritvor je ukinut 18. decembra, a ta sudska odluka je u pravnoj službi Krušika, prema dokumentu u koji smo imali  uvid, zavedena 27. decembra. Prema rešenju generalnog direktora Vladana  Lukića,Obradović  je, ponovimo, „privremeno udaljen sa rada do okončanja mere kućnog pritvora“, koji mu mu je, dakle, ukinut još pre mesec i više dana. Zašto mu je suspenzija s posla ovih dana produžena, ne zna se. Vladimir Gajić, advokat Aleksandra Obradovića  tim povodom nam je  nedavno rekao da „zakoni ne važe za Obradovića“.

List DANAS I Glas Šumadije upravo su od predstavnika zaposlenih u Krušiku nezvanično obavešteni da se vladajući režim,  uz podršku menadžmenta Krušika, sprema da kompromituje  i dezavuiše Aleksandra Obradovića i njegove tvrdnje da su privatni trgovci oružjem bliski državnom i vrhu Srpske naprebe stranke, pre svih firma GIM koja se dovodi u vezu sa Brankom Stefanovićem,ocem ministra policije Nebojše Stefanovića, i kompanije Slobodana Tešića, Krušikove proizvode kupovale ispod cene i time  valjevsku fabriku dovele u više nego nezavidnu proizvodno-poslovnu situaciju. Prema našim saznanjima, naime, u režimskim medijima se priprema kampanja da je Aleksandar Obradović svoju visokoškolsku diplomu stekao neregularno, a da je njegova majka koja je, do 2014., bila direktorka u Krušika, po odlasku iz preduzeća „spaljivala odredjenu fabričku dokumentaciju“.

  • Nema ništa sporno sa mojom diplomom. Završio sam Višu strukovnu školu u Valjevu, smer elektronsko poslovanje. Imam validnu diplomu, što je lako proveriti. Sve vreme od dolaska u Krušik radim na poslovima koji zahtevaju srednju stručnu spremu. To sa „paljenjem dokumentacije“ tek nije vredno komentarisanja, rekao nam je Obradović.

Uzbunjivač Aleksandar Obradović uhapšen je, podsetimo, 18. septembra na svom radnom mestu u Krušiku, a u akciji hapšenja učestvovali su i pripadnici BIE. Nakon hapšenja, zbog  toga što je javnosti ukazao na sumnjive poslove u trgovini Krušikovim proizvodima,u kojima su, kako je navodio, učesvovale i učestvuju vodeće privatne kompanije u toj delatnosti, bliske državnom vrhu,medju kojima i firma GIM, Obradović je sproveden u istražni zatvor u Beogradu, i to bez obaveštavanja javnosti.  Iz kućnog pritvora, pod velikim pritiskom javnosti, pušten je posle tri nedelje.Kućnog pritvora oslobodejen je, ponovimo, 18. decembra.                                          

Piše: Zoran Radovanović
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.