ALEKSANDRI ODGOVORILI BOŠKO OBRADOVIĆ I ZDRAVKO PONOŠ

Politika

Na protestu koji je pre dve nedelje pod nazivom „Bazar demokratije“ organizovan u Kragujevcu, građanima je omogućeno da pisanim putem postavljaju pitanja na koja će im telefonom odgovarati lideri opozicije.

Glas Šumadije je pokušao u odborima kragujevačkih stranaka Saveza za Srbiju da sazna šta su građani pitali i ko im je od političara odgovorio. Najčešći odgovor bio je da su pitanja prosleđena beogradskim centralama i da lideri razgovaraju sa građanima. Svakog ko je postavio pitanje, lično je pozvao Zoran Lutovac, kažu u Demokratskoj stranci.

Jedna od onih koja je pitala opozicione lidere je i Aleksandra Kostić, jedno vreme članica Organizacionog odbora protesta „1 od 5 miliona u Kragujevcu“. Odgovorili su joj lider Dveri Boško Obradović i potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš.

  • Sergeja Trifunovića i Dragana Đilasa pitala sam zašto nisu sproveli lustraciju, Trifunović u Pokretu slobodnih građana, a Đilas u svojoj stranci. Nisam dobila odgovor.

Aleksandra Kostić je Boška Obradovića pitala – zašto nije ispoštovao dogovor da se političke partije neće mešati i pokušavati da preuzmu protest u Kragujevcu?

  • Pozvao me je u subotu (29. jun) i rekao da nije bilo do njega, da je on bio za svaku saradnju. Ispričao je da je želeo da pomogne, da i dalje to želi i da je raspoložen je za bilo koji vid saradnje. Rekao je i da je organizacija tribina na kojoj bi građani postavljali pitanja liderima političkih partija bila divna ideja. Da bi na taj način priblizili građanima objasnili   i svoje planove, ali i greške iz prošlosti.

 

Potpredsednika Narodne stranke Zdravka Ponoša pitala je – zbog čega nije došao u Kragujevac na „Bazar demokratije“?

  • On je najbrže odgovorio. Pitanja smo postavljali u subotu, pozvao me je u utorak, 25. juna, i zaista sam bila iznenađena. Odgovorio je da mu se tog dana kćerka vraćala iz matematičkog kampa, da mu je to najvažnije i da nije hteo da propusti da je sačeka.

Boško Obradović je, inače, dva puta govorio ispred Prve kragujevačke gimnazije, a Zdravko Ponoš je šetao sa Kragujevčanima u vreme zimskih protesta, ali nije govorio.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.