Aleksić: Vučić je omogućio Jovanjicu i jačanje Belivukovog klana, a sada glumi žrtvu

Politika

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal da ispita kako je vlasnik tog poljoprivrednog dobra Predrag Koluvija uvozio iz Nemačke opremu korišćenu za proizvodnju marihuane i da li je ta oprema potom izvezena iz Srbije u Makedoniju ili je reč o „fiktivnom reeksportu“. 

„Ako je gajena industrijska konoplja, a ne marihuana, kao što tvrdi Koluvijin advokat i funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović, zašto je onda Koluvija trošio novac na uvoz higrometara, termometara, pirometara, barometara, psihrometara, snezora za količinu ugljen-dioksida… Ako ta oprema nije potrebna za uzgoj industrijske konoplje, a koristi se za uzgajanje marihuane“, upitao je Aleksić na konferenciji za novinare. 

Aleksić je naveo da je uvoz obavljen preko firmi „Balkan grow“ i „THC quality group“, koje su povezane sa Koluvijom i „Jovanjicom“, a da je špediterske poslove obavila firma „Mega špedicija“ iz Sremske Mitrovice na čelu sa Vladimirom Milovanovićem, koji je, kako je rekao Aleksić, „odličan prijatelj“ ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića. 

„Zašto Nedimović nije ispitan u slučaju ’Jovanjica’? On bi imao i te kako šta da kaže o tome, njegovo ministarstvo je davalo dozvole i zaduženo je za kontrolu. Carinik Branislav Cvetičanin, koji radi u carinskoj Upravi za istrage, takođe je iz Sremske Mitrovice, kao i Nedimović i Milovanović. Cvetičanin je takođe odličan Nedimovićev prijatelj, zajedno igraju fudbal i organizuju svinjokolje“, rekao je Aleksić. 

Aleksić je na konferenciji za novinare pokazao jedinstvene carinske isprave (JCI) o opremi koju su uvezle firme povezane sa „Jovanjicom“. 

„Nedimović odlično zna da se u Srbiji na otvorenom gaji industrijska konoplja na površini od 500 hektara i da ova oprema nije potrebna za tu vrstu proizvodnje“, rekao je Aleksić. 

„Neka Koluvijin advokat Đukanović kaže zašto je trošen novac na tu opremu i šta će Koluviji pripadnici BIA i SAJ da mu obezbeđuju imanje ako je gajio industrijsku konoplju“, rekao je Aleksić. 

Aleksić je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da „više ne glumi žrtvu“ u obračunu sa organizovanim kriminalom, jer je u poslednjih devet godina „lično odlučivao o svemu, a sada mu „izmiču kontroli odnosi koje je gradio sa navijačkim grupama i kriminalcima“. 

„On se pita ko će biti ministar, premijer, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, ko će biti u Nacionalnom savetu za bezbednost, ko će se baviti navijačkim grupama, ko će gaditi hotele i zgrade, on se pita gde će se graditi trafo stanica i koje ćemo vakcine primiti“, rekao je Aleksić. 

Aleksić je istakao da je država mogla da spreči i najveću proizvodnju marihuane na „Jovanjici“ i formiranje klana Veljka Belivuka da htela da to spreči. 

„Niko ne može biti kriv osim vlasti i ne može Vučić da od sebe pravi žrtvu i da priča da su krivi opozicija, svet, Evropa, vanzemaljci… A samo on nije kriv. Kriminal i korupcija su buknuli kada je SNS preuzeo upravljanje državom“, rekao je Aleksić. 

„Ako mu rade o glavi njegovi najbiliži saradnici Nebojša Stefanović, Dijana Hrkalović, Velja Nevolja… Da li u budućnosti možemo da očekujemo nešto slično i od Siniše Malog, Aleksandra Vulina, Bratislava Gašića, Ane Brnabić, Nikole Petrovića i drugih njemu bliskih ljudi koji su dobili funkcije zahvaljujući Vučiću“, upitao je Aleksić. 

Tagovi:

2 komentara

  1. Vučić je počeo da se ponaša kao Staljin u doba svoje već poodmakle psihičke nestabilnosti i početka paranoje. To je vreme kada je on sumnjao u sve i svakoga, svuda video zaveru i slao u gulage svoje najbliže saradnike, kao i političke protivnike. To će izgleda početi da radi i Vučić. Sledeći njegov potez je verovatno određivanje pritvora za Stefanovića, Hrkalovićevu i ko zna koga još. Mi doduše nemamo Sibir i gulage ali se nešto tu sigurno da improvizovati.

  2. U vezi “Jovanjice” bilo je svakojakih priča i optužbi sa raznih strana. Pominjao se i vrh države. Na osnovu tužbe Miloša Vučevića, da su Aca i Andrej Vučić umešani u aferi “Jovanjica”, sud ih je oslobodio odgovornosti, nisu učestvovali u aferi ili nisu Sudu bili dostupni dokazi. U ovoj aferi pominju se i Vulin i Babić koji su učestvovali u sadnji luka, krastavca i drugo, marihuanu nisu videli. Na pomenutom poljoprivrednom dobru kažu da je gajeno domaće konoplje, a ne indijsko. U ovom slučaju zamešateljstva još će se pronalaziti i otkrivati, no kada? Zna neko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.