„ALIS I GRADONAČELNIK“ VEČERAS U SKC-U

Kultura

Alis i gradonačelnik, francuski film u režiji Nikolasa Parizera biće prikazan u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra u Kragujevcu, sutra, 19. februara, u 20 časova. Ovaj film osvojio je glavnu nagradu na festivalu u Kanu 2019. godine u selekciji Directors fortnight.

Pol Terano, gradonačelnik Liona, drugog po veličini grada u Francuskoj, posle skoro 30 godina bavljenja politikom ostaje bez ideja i zapada u krizu koju opisuje kao egzistencijalnu prazninu, kao automobil snažnog motora, ali bez goriva. Dobre vesti su da, kada njegova inspiracija presuši, na scenu stupa Alis. U gradsku kuću Liona stigla je pravo sa Oksforda na radno mesto koje više ne postoji, ali je zato za nju kreirano novo – smišljanje ideja za gradonačelnika.

Njena prva lekcija njemu je lekcija o skromnosti koju gradonačelnik voli da praktikuje, ali joj u isto vreme i sugeriše, da, kao lider ne može baš uvek da bude skroman jer dobri lideri su inspirativni i moraju da budu vidljivi. Rasprave između sredovečnog Pola i Alis su fantastični dijalozi između njega, koji ima bogato iskustvo i nje, koja ima puno ideja. Ovi dijalozi dve dijametralno suprotne ličnosti okrenuće njihov svet naglavačke.

Ulaz na filmsku projekciju u Kontakt galeriji je slobodan.

Info i plakat: SKC Kragujevac
Pripremila: Snežana Milisavljević
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.