AMBASADOR ENTONI GODFRI: KRAGUJEVAC JE VAŽAN I DINAMIČAN GRAD SA BOGATOM ISTORIJOM

Društvo Video

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović organizovali su prijem za ambasadora SAD u Srbiji, Entoni Godfrija, koji je danas u poseti Kragujevcu. Na prijemu je bilo reči o istoriji prve prestonice moderne Srbije, aktuelnoj situaciji u gradu, planovima, ali i projektima koje finansira Vlada SAD.

  • Razgovarali smo sa ambasadorom o aktuelnoj situaciji u Kragujevcu, upoznali smo ga sa našom istorijom i našim gradom, pričali smo o predstojećim izborima, o tome šta očekujemo da će se dešavati u naredna dva meseca, o demokratiji u Krgujevcu, našim planovima za budući razvoj i verujem da smo ostavili dobar utisak na ekselenciju, istakao je gradonačelnik Nikolić.

Bilo je reči i o privrednoj saradnji, očekujemo, a to je ambasador Godfri na sastanku i najavio da će razgovarati sa kompanijama zainteresovanim za dolazak u Srbiju, da im predstavi Kragujevac i uslove koje nudimo budućim investitorima. Očekujemo da napravi dobru konekciju, da garantuje da smo ozbiljni ljudi, sa kojima može ozbiljno da se razgovara, poručio je Nikolić.

  • Veoma mi je drago što sam u Kragujevcu i što sam imao tako otvoren i jasan razgovor sa gradonačelnikom o izazovima sa kojima se Kragujevac suočava i koracima koje rukvodstvo grada preduzima da na te izazove odgovori, istakao je ambasador Godfri.
  • Trudim se da ne budem ambasador samo u Beogradu, već u celoj Srbiji, a Kragujevac je izuzetno važan i dinamičan grad sa bogatom istorijom i nadam se da ćemo se uskoro opet videti.

Imamo brojne projekte koje realizuje agencija USAID, imamo sjajnu saradnju sa Univerzitetom u Kragujevcu, takođe, imamo i Američki kutak kao kompanije koje ovde posluju, tako da ću se svojski truditi da ohrabrim još više investitora, rekao je Entoni Godfri.

Nakon posete Gradskoj upravi, amabasador SAD u Srbiji, Entoni Godfri, posetio je Spomen park Šumarice i održao predavanje na temu “Odnosi Srbije i Amerike” u Konferencijskoj sali kragujevačkog Pravnog fakulteta.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.