AMERIKANAC MET SAVICKIS MEĐU „VEPROVIMA“

Sport

Amerikanac Met Savickis u nedelju će stići u Kragujevac, gde će nešto više od mesec dana provesti kao trener ofanzivne linije Divljih veprova.

Savickis je više od 10 godina igrao u najeltnijim američkim takmičenjima. Karijeru je započeo u srednjoj školi u Ilioni, na najvišem niovu, u najjačoj konkurenciji, što mu je omogućilo da u koledž karijeri obuče dres prestižne ekipe Sacramento State Hornets, člana NCAA Prve divizije FCS.

On će karijeru nastaviti u Češkoj, ali je izrazio želju da u međuvremenu radi sa Veprovima, što je uprava kragujevačkog kluba oberučke prihvatila.

„Izabrao sam Divlje veprove jer sam želeo da budem deo tima sa pobedničkom kulturom i linijašima koji žele da uče i dovedu svoju igru do savršenstva. Mislim da ovdašnji igrači imaju ogroman potencijal i da uz još detaljnije treninge i neke nove vežbe, mogu da budu najbolja ofanzivna linija u Evropi“, rekao je Savickis.

On je dodao da su se Veprovi konstantno dobrim partijama utvrdili na mapi najboljih evropskih klubova i da su prepoznatljivi u svetskim krugovima američkog fudbala.

„Znam da Vajld borsi na oba fronta beleže odlične rezultate i da bi trebalo da nastave sa uspesima i ove godine. Takođe su prepoznatljiv brend i van granica Srbije, ljudi znaju za njih i importi sa kojima sam pričao su oduševljeni vremenom provedenim u Kragujevcu. U timu vlada sjajna porodična atmosfera u šta sam se već uverio iako još uvek nisam stigao. Menadžment kluba je takođe odličan i znaju šta je potrebno da se napravi veliki tim. Njihovo znanje o američkom fudbalu je ogromno“, dodao je Savickis.

Nema sumnje da će igrač koji je radio sa nekim od najboljih američkih trenera imati šta da prenese ofanzivnom bedemu Veprova.

„Čvrsto verujem da uspeh timova počinje iz „rovova“. Ako imate dobru ofanzivnu liniju, ona će učiniti da skil igrači budu još bolji i obrnuto. Mislim da mogu pomoći ofanzivnoj liniji Veprova da ubaci napad ovog tima u još veću brzinu i kada to učinimo, ofanziva Veprova će biti još zanimljivija za gledanje i drugi klubovi će pokušati da je imitiraju“, zaključio je Savickis.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.