ANGAŽOVANO 79 NOVIH RADNIKA

Društvo Grad

Za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja za 2019., za koju su Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ)  i lokalna samouprava izdvojili su ukupno 12,7 miliona dinara, čime je obezbedjeno da 79  žitelja centra Šumadije dobije posao. Novac je,  rečeno je u kragujevačkoj gradskoj upravi, dobio 21 nezaposleni Kragujevčanin za samozapošljavanje, šest poslodavaca za angažovanje 30 osoba na javnim radovima i 19 poslodavaca za zapošljavanje 28 ljudi iz kategorije teže zapošljivih.

Novac za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja u Kragujevcu u ovoj godini,  opredeljen je, navodi se u informaciji Službe informisanja gradske zprave, za tri programa: subvencije poslodavcima za zapošlјavanje teže zapošlјivih lica, javne radove i samozapošlјavanje. U prvom krugu, krajem juna, ističe se, u okviru programa dodele subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima obezbeđen je posao za 13 osoba u isto toliko firmi. Za te namene je utrošeno blizu 2,2 miliona dinara.

U drugom krugu, za program samozapošljavanja 21 lice dobilo je ukupno 4,3 miliona za započinjanje sopstvenog biznisa, za angažovanje 30 lica na javnim radovima šest poslodavaca dobilo je 3,4 miliona, dok je subvencije u iznosu od gotovo 2,6 miliona dobilo šest poslodavaca za zapošljavanje 15 lica iz kategorije teže zapošljivih. Ukupna vrednost dodeljenih odluka i ugovora u drugom krugu je oko 10,3 miliona dinara.

Tim povodom danas je u gradskoj upravi organizovana prigodna svečanost, na kojoj su dodeljene odluke i ugovori nezaposlenim licima i poslodavcima. Tom prilikom, član Gradskog veća za privredu Radomir Erić izjavio je da su na ovaj način  predviđena sredstva od 12,7 miliona dinara po prvi put realizovana sa 98 odsto

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.