ARSENAL FEST DOBITNIK ĐURĐEVDANSKE NAGRADE

Društvo Kultura

Arsenal Fest je među dobitnicima Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2019. godinu!  Arsenal je Đurđevdansku nagradu dobio „u oblasti razvoja kreativnih industrija, pop kulture i promocije grada Kragujevca u zemlji i inostranstvu“, saopštio je Grad Kragujevac.

Odluku od dodeli Đurđevdanske nagrade doneli su na 32. redovnoj sednici odbornici gradskog parlamenta u ovom sazivu. S obzirom na to da svečana sednica Skupštine grada nije održana 6. maja zbog pandemije Korona virusa i vanrednog stanja, nagrade će laureatima biti uručene na svečanoj sednici koja će biti održana 28. avgusta u okviru obeležavanja Gospojinskih svečanosti.

  • Đurđevdanska nagrada je veliko priznanje za Arsenal Fest koji će ovog leta biti održan u Kragujevcu jubilarni deseti put. Izuzetno je važno što je na ovaj način u vlastitoj sredini prepoznata važnost Arsenala, kao festivala koji osim brojnih značajnih i uticajnih imena svetske i domaće scene dovodi u prestonicu Šumadije svake godine veliki broj posetilaca iz svih krajeva Srbije, regiona, čak i sveta. Đurđevdanska nagrada je potvrda da je naš festival postao kragujevački brend i važan je podsticaj da nastavimo da Arsenal razvijamo dalje u godinama koje slede, saopštio je Arsenal Fest. 
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.