AUTONOMIJA I VOICE POKRENULI OPCIJU ZA DONACIJE ČITALACA

Društvo
Redakcije Autonomije na srpskom i madjarskom jeziku i Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) pokrenuli su  su na svojim portalima opciju za onlajn donacije čitalaca, po ugledu na domaće i svetske medije, poput britanskog Gardijana.
Počevši od danas, svaki čitalac može da podrži rad tih portala, čiji je izdavač Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), i to na stranici donations.ndnv.org.
  • Svako može podržati rad slobodnih novinara koji već više od deceniju informišu širu javnost Vojvodine, Srbije i celog regiona, na sličan način na koji globalni i britanski čitaoci imaju tu priliku sa Gardijanom, naveli su novinari u saopštenju povodom laniranja nove onlajn opcije za podršku portalima.
Autonomija i VOICE navode i da u saradnji sa čitaocima žele da dostignu „potpunu samostalnost u radu“.
  • Samostalnost koju nam mogu pružiti gradjani i čitaoci, bez da ograničimo bilo koji sadržaj koji je do sada bio svima dostupan, navodi se u saopštenju.

Svaki donirani iznos će biti zabeležen na brojaču koji se nalazi na sajtu, a NDNV će redovno podnositi izveštaje svima koji su se uključili u „Klub prijatelja kuće“, u kojima će biti navedeno na šta i kako je donirani novac potrošen. Po uzoru na „crowdfunding kampanje“, redakcije su pripremile poklone za one koji ih podrže u prvih mesec dana.

Da bi donacija bila uspešna potrebno je na stranici donations.ndnv.org odabrati medij kojem je donacija upućena (Autonomija, Hu.Autonomija ili VOICE), odabrati iznos i kliknuti na dugme „Doniraj„.
  • Sada je vreme da radimo zajedno i da sačuvamo slobodno novinarstvo u našoj zemlji! Hrabre priče za hrabre ljude, podrži Autonomiju i VOICE, poručili su novinari i urednici svojim čitaocima.
Autonomija i VOICE su portali koji postoje više od deset godina, Autonomija analitički prati dnevno politička previranja u zemlji, dok je VOICE istraživački centar koji svoje kapacitete usmerava najviše na lokalni nivo i opštine u kojima je medijska scena gotovo nepostojeća.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.