AŽURIRANJE ADRESNOG REGISTRA U KRAGUJEVCU U ZAVRŠNOJ FAZI

Grad

U okviru projekta “Ažuriranje Adresnog registra u Srbiji“ grad Kragujevac privodi kraju posao ozvaničenja naziva ulica koje nemaju zvaničan naziv prema skupštinskoj odluci, ali na terenu egzistiraju sa nazivima koji su upisani u Adresni registar kao nezvanični. Pored toga, lica koja žive u ulicama sa nezvaničnim nazivima, poseduju lična dokumenta sa tim adresama pa je najcelishodnije ozvaničiti nazive tih ulica donošenjem skupštinske odluke.
Nakon pribavljanja saglasnosti Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Gradsko veće na sednici održanoj 12. aprila, utvrdilo je Predlog odluke o određivanju 384 naziva ulica i zaseoka u naseljenim mestima prema Elaboratu uličnog sistema Republičkog geodetskog zavoda za sva naseljena mesta u kojima su naznačene ulice, delovi ulica i trgovi za koje je potrebno odrediti nazive. Inicijativu za određivanje naziva ulica Odoboru za određivanje naziva ulica, trgova, gradskig četvrti i zaselaka podneli su saveti građana mesnih zajednica po značajnim istorijskim, političkim, geografskim, etnološkim i drugim obeležjima koji će doprineti identifikaciji određene sredine. Predlog koji je utvrdilo Gradsko veće upućen je odbornicima na razmatranje i odlučivanje.
Projekat Vlade Srbije „Ažuriranje Adresnog registra u Republici Srbiji“ uključuje sva relevantna ministarstva i organizacije i podrazumeva da svaka ulica dobije naziv, a svaki objekat kućni broj. Time će zvanična baza Adresnog registra biti potpuno ažurirana, nakon čega će moći da je preuzmu i koriste sve državne institucije.
Gradsko veće dalo je i saglasnost na dopunu Odluke o cenama usluga Narodnog muzeja, koji je nedavno sa Zastava oružjem AD zaključio ugovor i u ponudu Narodnog muzeja uvrstio postavku Muzeja „Stara livnica“ . Cena objedinjene ulaznice za kompleks Narodnog muzeja i Muzeja „Stara livnica“ iznosiće 200 dinara, a pojedinačna karta za Muzej „Stara livnica“ 100 dinara.

Članovi veća doneli su i zaključak o objavljivanju javnih poziva za podnošenje zahteva za isplatu podsticajnih sredstava za nabavku uređaja i opreme za navodnjavanje kao i za nabavku sadnog materijala voća i vinove loze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *