BASKET TURNIR 3X3 U KRAGUJEJVCU

Sport

Projekat “3×3 Kragujevac” je naziv za deveti po redu jedinstven profesionalni i najkvalitetniji u regionu basket turnir u 3×3 takmičenju Srbije. Takmičenje će biti odražanoi na dva specijalizovana basket terena uz mnoštvo propratnih sadržaja, igraće se u dve kategorije (pro seniori i junior) gde će u seniorskoj konkurenciji učestvovati 24 ekipe iz celog regiona, a juniorskoj šest ekipa iz Srbije.

Opšte je poznato da je 3×3 basket sada Olimpijska disciplina i da je proglašen za prvu kategoriju sportova u programu Tokio 2020., da je naša 3×3 federacija prva na svetskoj rang listi a naša reprezentacije najbolja na svetu i u Evropi što je potvrdjeno i osvajanjem 4 svetske i 1 evropske titule. Sve to nam daje veliku obavezu ali ujedno i motivaciju da upravo kraj ove sezone, kada smo ostvarili najviše uspeha, krunišemo jednim ovakvim kolosalnim projektom.
Turnir je priznat i prepoznat od strane FIBA3x3 (Svetske kuće košarke) a ove godine se organizuje se u sklopu Roda 3×3 državnog prvenstva Srbije. Turni će biti održan 11.05. sa početkom u 11h, na prostoru u Velikom Parku (odmah iznad box klub) gde će se montirati sva profesionalna oprema za jedan ovakakv događaj. Kragujevac kao grad uveliko je prepoznat kao organizator najkvalitetnijeg profesionalnog basket turnira u letnjoj sezoni a nema sumnje da će tako biti i ovog puta.
Predviđena vrednost ukupnog nagradnog fonda je preko 250 hiljada dinara i za svaku kategoriju određenu su neke od nagrada (novčane ili robne).

Fotografija: arhiva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.