Besplatan kurs engleskog završilo 68 studenata i 5 mladih filologa, dok je 20 studenata prošlo Letnju stručnu praksu

Društvo Grad

Svečana dodela potvrda o obavljenoj Studentskoj letnjoj stručnoj praksi, kao i dodela sertifikata o završenom kursu engleskog jezika u okviru programa „Praksa za mlade filologe“, biće održana danas.

Ove godine Studentsku letnju stručnu praksu, u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Gradom, sa uspehom je obavilo 20 studenata, 15 u julu i 5 u avgustu. Praksa se odvijala u dve gradske uprave, Gradskoj upravi za zajedničke poslove i Gradskoj upravi za javne prihode i inspekcijske poslove, ali u drugim institucijama čiji je osnivač Grad Kragujevac, Domu omladine, JKP Vodovod i kanalizacija, Istorijskom arhivu Šumadije, Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžićˮ i JKP Šumadija.

Studenti Univerzitet u Kragujevcu imali su priliku i da u okviru programa „Praksa za mlade filologe“, pohađaju besplatan kurs engleskog jezika na B1 i B2 nivou i da tako unaprede svoje jezičke veštine u cilju zapošljavanja ili usavršavanja u inostranstvu. Kurseve engleskog jezika tokom akademske 2020/21. godine sa uspehom je završilo 68 studenata Univerziteta u Kragujevcu, dok je kroz program „Praksa za mlade filologe“ ove godine prošlo je 5 mladih filologa, koji su dobili priliku da pripreme program kursa i drže nastavu na B1, odnosno B2 nivou i na taj način steknu praktična znanja potrebna za rad u nastavi.

Svečana dodela potvrda o obavljenoj Studentskoj letnjoj stručnoj praksi, biće održana od 11 časova u Svečanoj sali Rektorata, dok će od 13 časova biti organizovana Svečana dodela sertifikata o završenom kursu engleskog jezika.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.