BIVŠI DIREKTOR ENERGETIKE OSLOBOĐEN OPTUŽBE DA JE ZLOUPOTREBIO POLOŽAJ

Grad

Bivši direktor kragujevačke „Energetike“ Nikola Petrović oslobođen je presudom Višeg Suda u Kragujevcu optužbe da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Kako je Beti rečeno danas u Višem sudu, oslobadjajuća presuda doneta 25. maja je nepravnosnažna i žalba se može uložiti u roku od 15 dana Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Postupak protiv Petrovića pred Višim sudom vođen je od 5. oktobra 2016.

Kako su ranije objavljivali mediji, bivši direktor „Energetike“ Petrović, koji je uhapšen krajem decembra 2015. u velikoj policijskoj akciji borbe protiv korupcije na teritoriji cele zemlje, sumnjičio se da je oštetio ovo preduzeće za 59 miliona dinara.

Istražni organi su tada sumnjali da je izvršio dva krivična dela zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Petrović je, navodno, kao odgovorno lice, od 2010. do 2015. godine, nabavljao ugalj za potrebe „Energetike“ iz rudnika „Miljevina“ i „Kamengrad“ u Republici Srpskoj po višoj ceni, iako je mogao da ga nabavi iz srpskih rudnika u sastavu JP PEZ „Resavica“ po znatno nižim cenama.

Takođe, tada se sumnjalo da je od 2011. do 2013. godine nepotrebno uveo kao posrednika preduzeće „Šumadija sajam“ u realizaciju prevoza uglja iz Republike Srpske, čime je povećao cenu prevoza sa 18 na 20 evra po toni.

Piše: Beta

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.