BOBA „RASISTA“ PLANIRA DA SUDSKIM PUTEM DA „UTVRDI“ GDE SE NALAZIO U NOĆI IZMEĐU PROŠLE SUBOTE I NEDELJE

Društvo

Novi, sedmi po redu protest Kragujevčana protiv režima Aleksandra Vučića zakazan je za  subotu uveče. Pobunjeni žitelji centra Šumadije najpre će, uobičajeno već, u 18 sati da se okupe na platou kod nekadašnje robne kuće „Beograd“, naspram zgrade gradske uprave, odakle će ulicama u centru grada da odšetaju do Djačkog trga, ispred Prve kragujevačke gimnazije. Na  Djačkom trgu  će, prema najavi organizatora, da im se obrate njihova sugradjanka Biljana Lukić, glumac Nikola Kojo i kragujevački i, kako je najavljen, trenutno „najpopularniji srpski penzioner“  Slobodan Boba Stefanović, koji je prošle subote, odmah nakon protesta , bio uhapšen, zbog toga što je tokom protestne šetnje i na  Djačkom trgu nosio maketu vešala, na kojoj je, pored obešene lutke, sa natpisom „Ja penzioner“, bila ispisana poruka predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „vrći pare (od otetih penzija – prim. Z.R.), il se besim“ i „Smrt fašizmu“.

Stefanović nam je danas kazao da će, kako izgleda, morati da tuži policiju, koja mu nikakav papir nije dala ni nakon privodjenja u subotu uveče, ali ni sutradan ujutro, kad je pušten posle noći provedene u policijskoj stanici i Kliničkom centru, gde je primio terapiju zbog visokog krvnog pristiska. Nikakav papir, kaže, nije mu dat ni u Kliničkom centru.

  • Načelnica Policijske uiprave u Kragujevcu ( Jasmina Rajković – prim. aut) izjavila je da ja u prošle subote uveče nisam bio uhapšen. Kako ja te subote, od 19,30, do sutradan ujutro, u 7 sati, nisam bio ni kod svoje kuće, ispada da se meni te noći bio izgubio svaki trag,  da nisam ni postojao. Zbog toga ću  morati da sudskim putem utvrdim gde sam bio te noći, kaže Stefanović, napominjući da će njegov advokat  da proveri u tužilaštvui sudu da li je protiv njega pokenuit bilo kakav postupak. Ako nije, planira da podnese tužbu protiv policije.

Ističe da je spreman za najavljeno obraćanje svojim Kragujevčanima na Djačkom trgu. Policijska najava da će protiv Slobodana Bobe Stefanovića u uvodniku poslednjeg broja „Kragujevačkih novina“ ocenjena je kao „budalaština i glupost“. Boba je, navode „Kragujevačke“, „odrastao, družio se i igrao fudbal sa Ciganima“ u ovdašnjem naselju Sušica. „Ej, Boba rasista! Kakva budalaština“, piše uvodničar „Kragujevačkih“.

Piše: Zoran Radovanovićž
Fotografija: Zoran Petrović
Tagovi:

1 komentar

  1. Sve ovo je dobra ilustracija urušavanja institucija, da ne živimo u pravnoj državi i stanja ljudskih prava. Tvrdim da ni jedan grad u Srbiji nema tužioce kao mi koji se ničeg ne stide i koji rade po principu da „četvrtak pada u nedelju“. Saopštenje načelnice Policijske uprave u Kragujevcu je isto sramno. Neka kaže ime i prezime tužioca po čijem nalogu je policija postupala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.