BOJAN STOJADINOVIĆ: POČELO NAPREDNJAČKO PREDIZBORNO REBALANSIRANJE U KRAGUJEVCU

Politika

Prvi put u poslednjih 12 godina niko nije obrazložio rebalans budžeta u kragujevačkom parlamentu. SNS priprema predizbornu kampanju pod geslom “asfalt za glas”, kažu u Šumadijskoj regiji Pokretu slobodnih građana.

Iznenadno investiranje koje najavljuje aktuelna vlast biće obezbeđeno od povećanih prihoda gradskog budžeta od 1,6 miliona što je i usvojeno rebalansom budžeta na Skupštini grada. Promena namene sredstava iz budžeta moguća je jedino odlukom Skupštine grada, ali kako Skupština o tome nije odlučivala, gradonačelnik je sam doneo tu odluku, tvrde u ŠR PSG.

Prema rečima Bojana Stojadinovića, šefa Odborničke grupe ,,Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana’’ plan za uvećanje prihoda treba uzeti sa rezervom, jer je i sam gradonačelnik rekao da je otvoreno pitanje koliko će se slobodnih lokacija prodati do kraja godine, a da je rebalans okvir, jer grad treba da bude spreman da uloži novac, ukoliko do prodaje dođe.

  • Prvi put se desilo, a odbornik sam 12 godina, da niko iz vlasti nije obrazložio rebalans. Ako ne gradonačelnik, koji i član Gradskog veća za finansije, onda bar neko iz uprave. Mi smo, bukvalno, počeli da diskutujemo o rebalansu, a da nismo dobili obrazloženje na kojim se pozicijama prihod povećava, a na kojima se troši’, kaže Stojadinović.

On primećuje da je povećanje prihoda u najvećem delu planirano od prodaje građevinskih lokacija, što ne bi bilo ništa sporno da je ova vlast za pet godina, koliko Radomir Nikolić upravlja gradom, formirala jednu industrijsku zonu, dovela do nje infrastrukturu i učinila je zanimljivom za investitore, ali pošto ništa od toga nije urađeno, onda se prodaju lokacije nasleđene od prethodne vlasti.

  • Radna zona ’Feniks’ trebalo je da se formira u zoni i na zemljištu Centra za strna žita, za šta je grad platio 400 miliona dinara kako bi izmirio dugove te firme i preuzeo vlasništvo nad njom. I dan danas se plaćaju subvencije za preuzeti Centar, a od radne zone nema ni traga ni glasa’, navodi Stojadinović.

Što se tiče kredita od EBRD (Evropske banke za obnovu i razvoj) on ne spada u budžet i sredstva se povlače po situacijama, po građevinskim obračunima. Definitivno, smatra Stojadinović, sve to spremaju zbog izbora naredne godine i najavljuju da će povući 7,5 miliona evra za infrastrukturne projekte, rekonstrukcije ulica, mostova, jer žele da na krilima tih radova uđu u predizbornu kampanju, ,,da daju asfalt za glas’’ kako se kaže. Kakve će biti prilike kad dođu izbori i koliko će im to uspeti, videće se, zaključuje šef Odborničke grupe ,,Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana’’

Tagovi:

1 komentar

  1. Bio član ZZS, zatim u Jeremićevom izbornom štabu, sada u PSG a slihta se Radomiru zbog posla. Pre bih rekla da juri neko bolje udomljenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.