Bojan Stojadinović: U politici, ne u stranci

Politika

Na konferenciji za novinare, na kojoj su najavili da će delovati kao Kragujevačka opozicija, Milan Urošević (SPO) i Veroljub Stevanović (Zajedno za Šumadiju) rekli su da je saradnja u Kragujevcu moguća samo sa „pravom opozicijom“.

Na pitanje – ko je prava opozicija, Milan Urošević je rekao da može da govori o „pojedinicima“:

  • To je Bojan Stojadinović, nekada član Zajedno za Šumadiju. Njegova pomoć kragujevačkoj opoziciji bi bila dragocena. Njemu je mesto u politici. To ne bi mogli da budu oni koji u zavisnosti od trenutnih ambicija i aspiracija biraju poziciju i stranu. I tu pre svega mislim na Demokratsku stranku i njihove bivše članove.

Stojadinović, koji je nakon napuštanja Zajedno za Šumadiju bio aktivan u Šumadijskoj regiji i Pokretu slobodnih građana, a iz politike se povukao zbog neslaganja sa Regijom na temi bojkota izbora, na pitanje Glasa Šumadije – da li se vraća u politiku, kaže:

  • Svakako prija kada vidiš da ljudi cene ono što ste uradili u poslu kojim ste se bavili više od jedne decenije, ali odluka da se više ne bavim aktivno politikom je i dalje nepromenjena.

Kaže da će nastaviti da, kao kolumnista i politički analitičar, sarađuje sa portalom InfoKg, a najavljuje će sa nekada visokom funkcionerom Zajedno za Šumadiju, Sašom Milenićem, „kroz formu nevladinog sektora“ učestvovati u građenju i ojačavanju građanskog demokratskog društva.

  • Planiramo da kroz otvaranje bitnih tema, organizacije debata, okruglih stolova, seminara i edukacija političkih kadrova kako opozicionih tako i vladajućih partija, svoje političko iskustvo prenosimo generacijama koje će se u narednom periodu baviti politikom i javnim poslom, kaže Stojadinović.

Tagovi:

2 komentara

  1. Bojanovi politički stavovi su otvoreno opozicioni i on ni na koji način ne može pomoći samoproklamovanoj, Verkovoj i Milanovoj, „Kragujevačkoj opoziciji“. Razlog tome je njihova stalna težnja (još od lokalnih izbora 2016 godine) da uđu u naprednjački voz i postanu deo lokalne vlasti u KG. To jeste legitiman politički cilj ali on nema veze sa opozicionim delovanjem. Preciznije rečeno, njihovo insistiranje na opozicionom karakteru političkih ciljeva za koje se zalažu predstavlja vređanje inteligencije većine građana Kragujevca. To se pre svega odnosi na potpuni izostanak kritike naprednjačkog režima u Srbiji kao i neprisustvovanje i nedavanje podrške građanskim protestima organizovanim protiv Vučića i naprednjačke vlasti. To i nije čudno kada je Milan u pitanju jer je on poslanik vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS, a njegov SPO je deo vladajuće naprednjačke koalicije u Srbiji. Međutim Verkovi pokušaji poslednjih godina da se nekako „podvuče“ Vučiću pod kožu (i dobije mrvicu vlasti na lokalu) predstavljaju njegov potpuni politički sunovrat i obezvređivanje svega pozitivnog što je uradio za grad.

  2. O opoziji: „To ne bi mogli da budu oni koji u zavisnosti od trenutnih ambicija i aspiracija biraju poziciju i stranu“ – rece neko ko se pokazao bas kao takav.
    Bojane, ne bi trebalo da budes ponosan na hvale ovakvih persona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.