BORIS HERMAN, POVERENIK

Politika

Novi poverenik Narodne stranke za Kragujevac je Boris Herman. Kako Glas Šumadije saznaje, dosadašnjoj poverenici Gordani Šošić mandat je istekao, nije želela da ga produži, pa je Herman, koji je od samih početaka u stranci koja je 22. oktobra obeležila dve godine postojanja, bio logično rešenje i izbor lidera partije Vuka Jeremića.

Boris Herman u izjavi za Glas Šumadije kaže da je „politika živ sistem, ponekad postoje nesuglasice“, ali u Kragujevačkom odboru nisu takve da bi „mogle da škode“:

  • Narodna stranka je mlada partija i normalno je da u početku ima promena. Formiranje stranke je dug proces.

Herman je po obrzaovanju specijalni pedagog. Rođen je u Kragujevcu marta 1981. godine. Odrastao uz sve moguće muzičke instrumente, uz oca muzičara – Batu Hermana. Završio nižu muzičku školu za klarinet. Uporedo svirao kontrabas u KUD-u. Posle fakulteta nekoliko godina je volontirao u Dečijem domu Mladost u Kragujevcu. U Dečjem domu prima i „pravu platu“ ali je, kaže na žalost, nakon promene sistema u državi 2012. godine, „socijalna zaštita skrajnuta“, pa četiri godine kasnije ostaje bez posla. 

Tokom 2016. godine sedam meseci radi na otvaranju svratišta za decu u Kragujevcu, da bi narednih godinu dana proveo u kampu u Šidu, radeći sa izbeglicama sa Bliskog istoka. Od pokušaja da osnuje svratište za decu i mlade u Kragujevcu, ne odustaje ni nakon što politikom, koja mu nikada nije bila strana, počinje ozbiljnije da se bavi.

Boris Heramn trenutno je na doktorskim studijama na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Aktivno učestvuje u radu neformalne grupe “Kragujevac slobodno” koja za cilj ima uspostavljanje dijaloga i bolje komunikacije između političkih i društvenih aktera u Srbiji a posebno u Kragujevcu. 

  • Reč je o inicijativi da se animiraju građani da se aktivnije uključe u politička dešavanja. Narod ne veruje strankama, što zbog rezultata rada samih partija, što zbog organizovane kampanje koja se vodi iz određenih centara, pokušaja da se ogade stranke, da se bavljenje politikom predstavi kao društveno neprihvatljiv posao. Mislim da moramo da vratimo poverenje u politiku. Što će biti i jedan od ciljeva odbora Narodne stranke – da vratimo poverenje građana u političke organizacije. Da političke partije budu nosioci budućih društvenih i političkih promena.

Herman je u vezi  sa Suzanom Đorđević, građanskom aktivistkinjom, samostalnom odbornicom u Skupštini grada Kragujevca i inicijatorkom formiranja grupe “Kragujevac slobodno”.

Tagovi:

4 komentara

  1. Cirkus majke mi. Treća stranka u dve godine a stranci treći poverenik u istom periodu. Briga me sa kim je u vezi, niste vi Kurir.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.