BORIS KOVAČEVIĆ: U OVAKVOJ SITUACIJI BESMISLENO JE POZIVATI NA BOJKOT IZBORA

Politika Video

Boris Kovačević, predsednik Gradskog odbora Liberalno demokratske partije u Kragujvcu kaže da je u toj stranci došlo do „prirodne selekcije“, podmlađivanja partije. U emisiji Ponedeljkom u podne potvrđuje da ta stranka neće bojkovati lokalne izbore, a sličnu najavu Saveza za Srbiju ocenjuje kao „konfuznu“:

  • Koliko znam u Kragujevcu većina opozicionih stranka neće bojkovati izbore. U ovakvoj situaciji besmisleno je pozivati na bojkot. U Kragujevcu nam je gradonačelnik Radomir Nikolić sa privatnim, porodičnim, interesnim okruženjem. Ne znam koliko stranački organi SNS-a imaju uticaja na dešavanja u Kragujevcu. Grad je taoc između bivšeg i sadašnjeg predsednika Republike i kusur u toj političkoj raspodeli. U sadašnjoj opoziciji imamo Veroljuba Stevanovića, koji je obeležio jedan period u Kragujevcu, imamo Milana Uroševića, SPO, odbornike LDP-a.

Umesto poziva na bojkot, Kovačević je stava da je potrebno „pozvati sve građane“ da izađu na izbore. Kaže da je LDP razgova sa bivšim gradonačelnikom Veroljubom Stevanovićem, a da je saradnja sa Milanom Uroševićem postala tradicionalna:

  • Sa Uroševićem smo već i u prijateljskim odnosima.

Predsednik Gradskog odbora LDP-a da saradnja sa sadašnjim gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem nije moguća:

  • Pokazalo se da Nikoliću nisu potrebni saradnici, već klimoglavci. Kada je o SNS-u reč, mnogo je loših stvari sa kojima se ne slažemo. Ta partija razgovara trenutno sa uglednim Kragujevčanima. Teško ćemo sarađivati sa SNS-om, ali ništa ne treba isključiti. Tužno je kako grad sada izgleda. Apsolutnom nebrigom rukovodećih ljudi počeli smo da padamo u senku gradova u okruženju. Današnja gradska vlast bavi se jedino plaćanjem računa, a za to podiže ogromne kredite.

 

Tagovi:

1 komentar

  1. Momce vasa pilitika je u corsokaku I u interesno poslovnim vezama vaseg predsednika Cede Jovanovica ,tako se I vi rukovodite u Kg za to dobijate mrvice nemate koncept,politicki takt demokratije vas vec odavno ne zanima,kakve veze vi imate sa Verkom kada ste ga zgazili I doveli na vlast Sns,a sad toboze saradnja,bezidejna I koristoljubiva politika to vas krasi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.