Borislav Novaković: Ana Brnabić izazvala problem u RTV-u, nedopustivo otpuštanje 256 radnika

Politika

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da u potpunosti podržava proteste zaposlenih u Radioteleviziji Vojvodine (RTV) povodom namere rukovodstva da otpusti 256 radnika te medijske kuće.

  • Problem u RTV-u izazvala je svojim neprofesionalnim i bahatim ponašanjem predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, jer je budžetom Srbije uskratila RTV za 201 milion dinara, rekao je Novaković novinarima ispred zgrade RTV-a.

Novaković je dodao da je to dovelo do dve loše posledice – prva je da je sa postojećim fondom nemoguće emitovati isti kvalitet i obim programa.

  • Druga loša posledica je da otpuštanje žestoko pogađa i redakcije na jezicima manjinskih nacionalnih zajednica. Verujem da multikulturalnost u Vojvodini i Srbiji nema cenu, jer je to vrednost koja snaži i integriše našu zajednicu. Zato je nedopustivo svako ograničavanje i umanjenje mogućnosti informisanja na jezicima nacionalnih manjina, istakao je Novaković.

Novaković je dodao da rukovodstvo RTV-a prilikom donošenja odluke o otpuštanju 256 radnika nije imalo nikakve kriterijume i očito je da je to radilo proporcionalno i ravnomerno načinom na koji su zakinuti i tehničari i organizatori i novinari, kako u redakciji na sprskom jeziku, tako i u redakcijama na jezicima nacionalnih manjina.

Potpredsednik Narodne stranke rekao je da je posao RTV-a da proizvodi i emituje programe od javnog interesa na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina.

  • RTV bi taj posao trebalo da obavlja objektivno, profesionalno i nepristrasno. Nažalost, u RTV-u objektivnost i profesionalnost i istina ne postoje ni u forenzičkim tragovima. Profesionalnost se simulira, imitira i podražava. Uskoro će RTV imati novu zgradu i opremu, a stare laži, rekao je Novaković.  
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.