BORISLAV NOVAKOVIĆ: DA LI JE NOVI SAD BEZBEDAN GRAD ILI SIGURNA KUĆA ZA KRIMINALCE?

Politika

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković protestovao je danas zbog prebijanja policijskog načelnika u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Sadu i upitao ministra policije Nebojšu Stefanovića da li je Novi Sad bezbedan grad ili sigurna kuća za kriminalce.

Novaković je u otvorenom pismu Stefanoviću ocenio „da premlaćivanje policijskog službenika od strane kriminalca nije nikakav incident nego logična posledica okolnosti da je Novi Sad postao sigurna kuća za kriminalce“.

  • U uređenim društvima važi pravilo da policija procesuira kriminalce. Vašim dolaskom na čelo MUP-a, bezbednosna kultura je ‘reformisana’ i sada kriminalci nekažnjeno tuku policajce, naveo je Novaković u pismu.

Dodao je da se nikada u novijoj istoriji Novog Sada „nije osećala tolika nesigurnost i strah za ličnu bezbednost, jer broj nerešenih ubistava svrstava Novi Sad na mapu najugroženijih gradova u Srbiji, dok maloletnička delinkvencija i prodaja droge cvetaju“.

  • Poslednji trenutak da se nešto učini ostao je iza nas. Novi Sad je uplovio u bezbednosni haos. Najava da bi Unutrašnja kontrola MUP-a trebalo da utvrdi činjenice povodom prebijanja novosadskog policajca je birokratska procedura, koja ne rešava problem. Unutrašnja kontrola ne služi da se nešto otkrije nego da se zataška, naveo je Novaković.

Pripadnici novosadske policije uhapsili su sinoć J.J. (50) iz Vrbasa, koji se tereti da je fizički napao načelnika u Policijskoj upravi Novi Sad G.M, i za posedovanje kokaina. Pored njega uhapšena su još tri muškarca koji su bili u njegovom društvu, a kod jednog je pronađen kokain.

Pojedini mediji su preneli da je do incidenta došlo u novootvorenom ugostiteljskom objektu u Pupinovog palati, a da su se J.J. i G.M. potukli u toaletu. Policijski službenik bio je bez svesti kada su osumnjičeni uhapšeni.

Piše: Beta
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.