Borislav Novaković: Fruška gora pripada građanima, a ne građevinskoj mafiji

Politika

Kompanija „Galens“ kupila je na Fruškoj gori čak 205 parcela, a građani strahuju da će ovaj „urbanistički gigant“ narušiti nacionalni park.

  • Urbanističko iživljavanje kompanija „Promist“ i „Galens“ se nastavlja! Žrtva je bio prvo Novi Sad, a sada je Fruška gora, upozorava potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković.

Imovina kompanije „Galens“ je u ovom području pozamašna, a na vidikovcu „Kesten“ kupili su čak 205 parcela. Iz Narodne stranke navode da ovim potezom Fruška gora od javnog dobra postaje privatan posed, a da „količine kupljene zemllje jasno pokazuju da na ovoj lokaciji neće graditi vikendica, nego novo građevinsko naselje.“

– Fruška gora je nacionalni park koji pripada građanima, a ne građevinskoj mafiji. Svaki poslovni uspeh Galensa je bio urbanistički poraz za Novi Sad. Ne dajmo Frušku goru, apeluju iz Narodne stranke.

Oni podsećaju i da „Galens“ na Zlatiboru već gradi hotelski kompleks od četiri šestospratne zgrade i „da su upropastili Zlatibor, a sada uništavaju Frušku goru“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.