Borislav Novaković: Interventna policija legitimisala aktiviste Narodne stranke zbog plakata

Politika

Ekipa interventne jedinice policije legitimisala je noćas u Novom Sadu aktiviste Narodne stranke, koji su lepili plakate, izjavio je potpredsednik te partije Borislav Novaković.

Oni su lepili plakate sa fotografijom novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića, na kojima piše: „Miloš Galens Vučević – dok spratove diže, novac samo stiže!“

  • Neverovatno je da ni manje ni više nego interventna policija legitimiše aktiviste jedne političke partije, rekao je Novaković agenciji Beta.

On je prethodno na društvenim mrežama takođe postavio isti plakat, uz navode „Novi Sad kao Medeljin Pabla Eskobara“.

Kompanija „Galens“ je poslednjih godina najveći građevinski investitor u Novom Sadu.

Načelnik PU Novi Sad: Netačne tvrdnje da je Novaković priveden

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Slobodan Malešić demantovao je večeras da je Borislav Novaković priveden, kao što se raširilo po društvenim mrežama.

  • Apsolutno su netačne tvrdnje da je policija večeras privela predsednika novosadskog odbora Narodne stranke Borislava Novakovića. On je večeras, kao i druga zatečena lica, legitimisan u Novom Sadu i prema njima nisu preduzimane bilo kakve druge mere. Takođe, netačna je i tvrdnja samog Novakovića za medije da njega ili bilo koga od zatečenih lica policija privodi u Policijsku upravu zarad identifikacije, naveo je načelnik Policijske uprave Novi Sad, a prenosi pres služba MUP-a.
  • Noćašnji događaj, pred ponoć. Policija pokazuje snagu – nad opozicijom. Bora Novaković i aktivisti Narodne su lepili plakate kod Kontrasta u NS. Ubrzo su stigle „jake policijske snage“ da uguše kriminal u Novom Sadu. Policija nije privela Boru Novakovića i aktiviste samo zato što su se građani počeli okupljati jer je Bora iskoristio priliku da zove advokata. Bojan Pajtic je podigao društvene mreže. Kada sam saznao za događaj pokušao sam telefonom da razgovaram sa Bora Novaković. Nije se odmah javio ali me je „vešto“ pozvao nakon propuštenog poziva i čuo sam policajca kako mu naređuje da prekine vezu i onda mu je oduzeo telefon. Pre toga pretresli su sve aktiviste koji su lepili plakate ( o tome postoji video zapis) i to Žandarmerija i Interventna policija. Dakle, ne radi se o običnom legitimisanju već o legitimisanju, pretresanju i pokušaju privođenja. Najvažnije, kakve veze Žandarmerija i Interventna ima sa lepljenjem plakata? To je eventualno posao Komunalne milicije, ako se plakati lepe na nedozvoljenem prostoru. Na tom mestu su 360 dana u godini plakati. Verovatno nedozvoljeno. Koga je hapsila policija zbog toga? Do sada nikoga. Od danas…Najvažnije – od sada moramo biti spremni u svako doba dana da se solidarišemo među sobom, napisao je na svom fejsbuk profilu lider Pokreta za preokret Janko Veselinović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.