Borislav Novaković: Novi Sad je čvorište za pranje novca u regionu i sedište narko mafije

Politika

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je svetska organizacija koja prati tokove prljavog mafijaškog novca sa sedištem u Ženevi uvrstila Novi Sad na svoju mapu, kao jedno od najznačajnijih čvorišta za pranje prljavog novca u regionu.

  • Novi sad je dospeo na tu mapu iz tri razloga. Prvi je procena da je Novi Sad postao značajno sedište narko mafije. Drugo, u Novom Sadu se po mišljenju te organizacije peru ogromne količine prljavog novca u građevinarstvu i stanogradnji i napokon puno nelegalno stečenog novca se koristi za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, rekao je Novaković u intervjuu za sajt Direktno (www.direktno.rs).

Novaković je naveo da je brat predsednika Srbije Andrej Vučić „gospodar svih političkih procesa i donosilac ključnih odluka“.

„Stvorio je paralelni sistem u kojem predsednici opština i direktori samo pravno osmišljavaju njegove kriminalne marifetluke. Aleksandar Vučić je inspirator i organizator te kriminalne organizacije. On nema vremena jedino da bude i izvršilac, bar ne neposredan. Obzirom na obim korupcije u državi, Andrej i Aleksandar Vučić su van svake sumnje najveći kriminalci u ovom delu Evrope“, rekao je Novaković.

Novaković je istakao da najveći kriminal u Novom Sadu predstavlja sprega Andreja Vučića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića sa kompanijom „Galens“ u vlasništvu Nebojše Petrića iz Prijepolja, koji je blizak sa novim načelnikom novosadske policije Slobodanom Mališićem.

Potpredsednik Narodne stranke je kao primere najvećih kriminalnih i koruptivnih afera u Novom Sadu naveo izgradnju Pupinove palate i naknadno povećanje površine 18.000 kvadratnih metara na 31.000 kvadrata, čime se na račun „Galensa“ slilo dodatnih 26 miliona evra, pošto je cena kvadrata na tom mestu najmanje 2.000 evra.

  • Policija, tužilaštvo i BIA znaju tačan iznos koliko su na ruke primili Andrej Vučić i Miloš Vučević od ovog posla. Nažalost, dok je ove vlasti to neće biti procesuirano. Kleptomanija je deminutiv za pljačku koju čine Andrej Vučić i Miloš Vučević sa svojim saradnicima, rekao je Novaković.

Novaković, koji je i bivši gradonačelnik Novog Sada, rekao je da snimak brutalnog prebijanja mladića u Novom Sadu, za koje je osumnjičen Ivan Kontić, više liči na Medeljin Pabla Eskobara nego na Čikago Al Kaponea.

  • Da je tužilaštvo htelo da reši slučaj, mogli su za 15 minuta da uhapse Ivana Kontića, ali nisu jer se pravda selektivno primenjuje. Kontić je jedan od mnogobrojnih kriminalaca koji su kupovali glasove za SNS. Tužilaštvo i policija nikog ne hapse pre nego što provere da li je lice koje čini krivično delo u hijerarhiji SNS ili je blisko vrhuški. Dakle, rutinski su mogli da privedu Kontića isto veče, a evo on je već mesec dana na slobodi, rekao je Novaković.    
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.