BORISLAV NOVAKOVIĆ: PROMENADA GORI – VUČEVIĆ SE ČEŠLJA

Politika Video

Zbog neodgovornog ponašanja gradskih vlasti i investitora – kompanije Nepi, tržni centar Promenada ne radi, a 160 zakupaca i 1.500 radnika ostalo je bez mogućnosti da privređuje, kaže Borislav Novaković,
potpredsednik Narodne stranke i predsednik Gradskog odbora Novi Sad

Novaković podseća da je formalni razlog blokade rada je neispunjavanje građevinsko-tehnički standarda, na osnovu kojih investitor dobio upotrebnu dozvolu. On navodi da kompanija Nepi, kao investitor, za kašnjenje i blokadu rada Promenade optužuje zakupce „usled nemogućnosti da pravovremeno“ prikupe dokumentaciju!?

  • Povodom ove, sada već komične situacije gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem treba da odgovore na dva pitanja.Prvo, gradske vlasti moraju jasno i nedvosmisleno da saopšte građanima Novog Sada zašto do današnjeg dana tržni centar Promenada nije dobio upotrebnu dozvolu. Drugo, u uređenim društvima, država se postavlja kao korektivni faktor između stranih investitora i domaćih firmi. Tokom trajanja epidemije i vanrednog stanja, svugde u svetu, zakup poslovnog prostora je drastično umanjen ili nije uopšte naplaćivan zbog nemogućnosti poslovanja.

Novaković tvrdi da se u Novom Sadu se događa upravo suprotno: zakupci poslovnog prostora u šoping centru Promenada, ulaze u drugi mesec bez mogućnosti da rade, ali sa obavezom da zakup plate u punom iznosu:

  • Ovde nije reč o 1.500 plata nego 1.500 porodica i sudbina zaposlenih, koji već sutra mogu ostati bez radnog mesta. Zato nisu krivi oni nego država, koja stranim investitorima daje sve, a naše radnike i domaće firme tretira kao jeftinu radnu snagu, kaže Novaković, uz poziv novosadskim vlastima da „rada rade svoj posao i da se aktivno uključe u rešavanje ovog problema, tako što će podržati prava zakupaca i radnika“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.