Borko Stefanović: Političke elite u Podgorici i Beogradu igraju se hladnog rata

Politika

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) i nekadašnji politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Borko Stefanović rekao je da su događaji na relaciji Srbija- Crna Gora igre dve elite:

  • Ovo je još jedan tužan pokazatelj kako se dve političke elite u Podgorici i Beogradu, jedna odlazeća i jedna uskoro odlazeća, igraju hladnog rata preko leđa dva bratska naroda. Na stranu što naprednjačka vlast nije bila u stanju da u Podgoricu za ambasadora pošalje stručnijeg i opreznijeg ambasadora od Božovića, koristeći pravo iz Bečke konvencije, zvanični Beograd je nastavio da postavlja železna vrata prema svim susedima osim prema Orbanovoj Budimpešti i tako nas dodatno izoluje i svađa sa svima. Ssp će otvarati vrata i biti uz svoj narod gde je potrebno, poštujući naše susede i međunarodno pravo, kaže Stefanović.

Tagovi:

1 komentar

  1. Opet ovaj Borko. Pa neće naši naprednjaci tako brzo otići sa vlasti. Zavoleo ih narod. Većina ljudi u ovoj zemlji je navikla na čvrstu ruku i da ih vlast tretira kao kao krdo koje samo motka (figurativno rečeno) može da disciplinuje da ne ode u tuđu detelinu. Tako je još od Titovog vremena, a navike se teško menjaju. Pokušale su demokrate u svoje vreme (pre svih Đinđić) da tu nešto promene i instaliraju evropske norme i vrednosti u Srbiji, ali na kraju nisu uspeli. Krdo ostaje krdo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.