BOŠKO OBRADOVIĆ: MEDIJI I SLOBODNI IZBORI NAJVAŽNIJE PITANJE U SRBIJI

Politika Video

Na konferenciji za novinare u Kragujevcu predsednik Dveri Boško Obradović je rekao da su svi zahtevi protesta potvrđeni u izveštaju Evropske komisije i u izveštaju organizacije Freedom House.

  • Druga važna stvar koja se desila je izveštaj Stručnog tima protesta u kojem se nalaze najstručniji poznavaoci našeg izbornog i medijskog zakonodavstva i u čijem izveštaju se nalazi niz preporuka kako bi trebalo da izgledaju mediji i slobodni izbori u Srbiji. Taj dokument je postao neka vrsta platforme za dalje zalaganje opozicije što se tiče feri i poštenih izbora, rekao je Obradović.

Boško Obradović je rekao da je tema slobode „ključna“, jer bi na slobodnim medijima mogle da se otvaraju brojne teme, a kao primer naveo je „slučaj ministra policije i njegovog oca koji je u ruksaku nosio 300.000 evra u kešu nepoznatog porekla“:

  • I do danas nismo ušli u trag otkud ocu ministra policije taj novac.

Obradović je podsetio javnost da će se sutra održati protesti širom Srbije povodom šest meseci od njihovog početka i zaključio da Srbija nastavlja sa borbom za opravdane zahteve koji su istaknuti na velikom mitingu 13. aprila u Beogradu.

  • Ostajemo pri svim našim zahtevima, a to je sloboda medija, pre svega javni servis i RTS, promene u REM-u koji ne radi svoj posao i promene u izbornim uslovima, pa sve do najvažnije stvari a to je normalizacija rada Parlamenta, podsetio je on i zahvalio se svim građanima koji su se oslobodili straha.

On je rekao da nije normalno da RTS izbegava da poziva lidere opozicije i organizatore protesta u svoje emisije i da nije normalno da vlast ne želi da pregovara o izbornim uslovima.

Obradović je na kraju ponovio da će opozicija bojkotovati izbore ako nema promena po pitanju slobode medija i izbora. Takođe, naglasio je da se protesti nastavljaju subotom u Beogradu, drugim gradovima i kroz Karavan slobode i Slobodne zone širom Srbije preko leta.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.