BOŠKO OBRADOVIĆ: MI SMO MODERNI KONZERVATIVCI

Politika

Srpski pokret Dveri obeležio je danas 20 godina postojanja na političkoj sceni Srbije, a lider pokreta Boško Obradović poručio je da će njihova „konzervativna, ali moderna, pristojna i kulturna ideja“ biti budućnost srpske politike i značajan faktor za formiranje buduće vlade.

Obradović je agenciji Beta rekao da za Srpski pokret Dveri tema svih tema ostaje očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kao i briga za sve Srbe u regionu i rasejanju.

Prema njegovim rečima, zadatak Dveri u budućnosti biće da svoje ideje pretoče u konkretan zadatak u nekoj budućoj vladi Srbije u kojoj će se najviše zalagati za porodičnu politiku i politiku domaćeg ekonomskog interesa.

  • Mi smo moderni konzervativci, socijalne i ekonomske patriote, svetosavski rodoljubi, hrišćanske demokrate“, kazao je Obradović, u Kombank dvorani uoči ceremonije obeležavanja 20 godina Srpskog pokreta Dveri.

On je naveo da je pokret Dveri od osnivanja do danas ispunio prvi cilj svoje misije – „postavljanje srpske političke poruke tako da bez duhovne i moralne obnove nema ni političke ni ekonomske obnove srpskog društva“.

  • Ostvarili smo prvi deo naše misije – da naša ideja opstane, da bude prisutna danas, da bude poštovana i da predstavlja jednu važnu tačku u spektru srpskih političkih ideja danas. Uspeli smo da našu nacionalnu, svetosavsku, tradicionalnu, rodoljubivu ideju na velika vrata vratimo na srpsku društvenu i političku scenu, kazao je Obradović.

Srpski pokret Dveri predstavlja „pol sprske političke scene“ koji je nedostajao, rekao je Obradović.

Na svečanosti u Kombank dvorani ukazano je da su pre 20 godina tri studaneta Filološkog fakulteta u Beogradu osnovala časopis „Dveri srpske“ iz kojeg je kasnije postao pokret.

Svečanosti su pored predstavnika pokreta Dveri prisustvovali i predstavnici Saveza za Srbiju – Dragan Đilas, lider i potpredsednica Narodne stranke Vuk Jeremić i Sanda Rašković Ivić, lider Pokreta za preokret Janko Veselinović, lider Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojoša Zelenović, kao i predstavnici Demokratske stranke Srbije.

Piše: Beta

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.