BOŠKO OBRADOVIĆ: NASILJE KOJE SPROVODI OVA VLAST NIJE NORMALNO

Grad

Boško Obradović, koji je danas preuzeo predsedavanje Savezom za Srbiju na današnjoj KZN Saveza za Srbiju govorio je o sve učestalijem nasilju vlasti i širenju mržnje prema političkim neistomišljenicima. On je naveo nekoliko primera nasilja počevši od nedavnog uništavanja kancelarija Dveri i Demokratske stranke, preko pretnji smrću liderima Saveza za Srbiju i spotova kojima se njima crta meta na čelu, do slučajeva prebijanja organizatora protesta 1 od 5 miliona u Žitorađi, Negotinu i Zaječaru.

  • Meni su poručili da će me sprečiti da šetam 13. aprila. Dragana Đilasa prate i fotografišu gde god da krene. Beogradom je kružio kamionet sa ozvučenjem koji je puštao najgore uvrede prema liderima SZS. Puštaju spotove u kojima se etiketiraju i Đilas i Jeremić. A setimo se Olivera Ivanovića koji je nakon takvih spotova ubijen, a pri tom nikada nije otkriveno ko je te spotove na televiziji Pink naručio, rekao je Obradović.

On je istakao da je nasilje koje trpe obični građani i učesnici protesta još gore, pomenuvši Strahinju Ćirića, organizatora protesta u Negotinu, koji je napadnut ispred zgrade u kojoj živi, Milana Blagojevića iz Žitorađe koji je pretučen u kabinetu predsednika opštine i Vladimira Petkovića bubnjara na protestu 1 od 5 miliona, koga je mladić na ulici udario više puta bez razloga.

Nakon Obradovića na KZN se obratio Milan Blagojević iz Žitorađe, koji je prebijen u kancelariji predsednika opštine i Slaviša Ristić, predsednik NP Otadžbina koji je govorio o nasilju na teritoriji KiM.

Milan Blagojević je ponovio da je prebijen u kancelariji predsednika opštine Žitorađa, Ivana Stanojevića, kada je zajedno sa kolegama došao da pita za jednu građansku peticiju.

  • Oni koji su me tukli nagrađeni su tako što su im deca zaposlena u opštini. A želim da ponovim da je Ivan Stanojević već ranije osuđivan za teške telesne povrede jer je jednom dečku slomio vilicu, a ipak je postavljen za predsednika opštine. Želim da poručim da nas ipak nisu uplašili, rekao je Blagojević.

Slaviša Ristić govorio je o nasilju i teroru koji je prisutan na teritoriji Kosova i Metohije. On je istakao da nasilje na KiM nije nova pojava i nije vezano za proteste.

  • Od dolaska Aleksandra Vučića na vlast to nasilje je konstantno prisutno. Od zastrašivanja ljudi, nezakonitih otkaza, pucanja i bacanja bombi na imovinu onih koji se usude da progovore različito od Srpske liste, da ne govorimo o ubistvima koja su se desila u tom periodu. Podsećam i da je Vučić porodici Olivera Ivanovića obećao da će u roku od 40 dana pronaći ubice. Mi danas kao rezultat svih tih obećanja imamo priliku da slušamo međusobne optužbe Beograda i Prištine i nemamo razrešeno ni jedno od tih ubistava.

On je istakao da se sada ljudi sa KiM teraju na Vučićev miting 19. aprila u Beogradu.

  • Pitao bih Aleksandra Vučića da li će tog dana proslaviti jubilej šest godina od potpisivanja Briselskog sporazuma? Da li će Srbima koje silom dovodi u Beograd reći koji su rezultati tog sporazuma i da je ubio šansu narodu sa KiM da živi u svojoj državi, rekao je Ristić

Obradović je na kraju ponovio da je aktuelna vlast izvor destabilizacije i opasnosti jer odbija svaki dijalog i poziva svoje pristalice da se obračunavaju sa pristalicama opozicije što nije normalno i veoma je opasno za društvo u celini. On je naveo da opozicija želi mir i dijalog, ali da neće odustati od borbe za slobodne medije i slobodne izbore svim nenasilnim metodama.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.