BRANIM KIKINDSKE – ZA JOŠ 1000 BROJEVA

Društvo

Lansirana kampanja „Branim Kikindske – Za još 1000 brojeva!“

Dragi prijatelji,

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je kampanja od ovog trenutka lansirana! Sve informacije o tome na koje načine možete pomoći i postati deo porodice „Kikindskih“ nalaze se na sajtu kikindske.org.

Devetog oktobra 1998. godine na kioscima u Kikindi i okolnim mestima po prvi put se pojavio nedeljnik „Kikindske“, a u petak je izašao hiljaditi broj.

Od prvog broja do danas novine su ostale slobodne i svoje, bile su verna hronika grada i severnog Banata u proteklih 20 godina, ali i nepokoljebljivi glasnik antifašizma i borbe za slobodno društvo.
Ono za šta se novinari „Kikindskih“ zalažu nema cenu, ali štampa novina ima.

Sve je teže nabaviti novac, a vlast čini sve da ih ugasi. Po svaku cenu, „Kikindske“ ostaju samo svoje, a za 150 hiljada dinara mesečno, ostaju i na kioscima. Kada bi nas 150, davalo 1000 dinara mesečno, vlast ne bi mogla ništa da uradi da se „Kikindske“ ugase – ne bi im pomoglo ni zaplašivanje oglašivača, ni nameštanje konkursa i tendera, ni pritisci na novinare.

Zbog novinara „Kikindskih“, zbog onoga što „Kikindske“ predstavljaju, zbog svih nas – pokrećemo kampanju „Branim Kikindske – Za narednih 1000 brojeva!“.

Pozivamo vas da se priključite da zajedno odbranimo „Kikindske“!

„Kikindske“ su tu zbog nas, mi smo tu za njih!

NIKAD ROBOM!
Grupa za slobodu medija

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.