„Bronzana“ Natalija uspešno debitovala na U11 internacionalnoj scen

Sport

Članovi BK „RAVENS KG“ Natalija Đoković, Selena Stojanović i Stefan Maksimović uspešno su učestvovali u periodu od 24. do 27. junaa u Novom Sadu,
na tradicionalnom međunarodnom takmičenju „SERBIAN U17 & YOUTH INTERNATIONAL – NOVI SAD 2021“.
Najveći uspeh je svakako BRONZANA medalja koju je u Ženskom dublu kategorije igrača do 11 godina starosti osvojila Natalija Đoković igrajući u paru sa Miom Veličković iz Kruševca.
Ključna je bila pobeda u neizvesnom meču protiv bugarsko-rumunskog para Sasha Bordeianu/Elitza Bozhilova rezultatom 2-1 (21:18, 18:21, 21:15)

Serbian Youth International 2021 WD U11
🥉🥉 – Natalija Đoković/Mia Veličković (BK Zmajevi – Kruševac)

U konkurenciji dečaka i devojčica do 15 godina starosti i masovnoj konkurenciji igrača iz 25 zemalja Selena i Stefan su pružili svoj maksimum u ovom trenutku, ali bez osvojenih medalja ovom prilikom.
Stefan je igrao u paru sa Sein Reinert (Luksemburg) a Selena sa Mia Gleich (Slovenija) uz zajednički nastup u Mešovitim parovima U15 konkurencije,
čime su ostvarili i određene plasmane i prve poene na U15 evropskoj listi takmičara u svojim karijerama.

Trojac iskusnijih članova BK RAVENS KG je i sudio na ovom turniru a to su: Jovana Maksić, Igor Jovanović i Aleksandar Jovičić.

  • Veoma smo zadovoljni učešćem naših troje perspektivnih takmičara na tradicionalnoj međunarodnoj manifestaciji u Novom Sadu. Jedno od najznačajnijih takmičenja u našem kalendaru i još jedan veliki uspeh debitanta na međunarodnoj sceni Natalije Đoković.
    Ona je sjajno trenirali cele godine sa starijim kolegama iz kluba i veoma smo zadovoljni da je uspela da se i sa trećeg turnira u nizu vrati u Kragujevac sa medaljom, ovoga puta debitantskom na internacionalnoj sceni i potvrdi svoj talenat.
    Ostaje žal što zbog obaveza na prijemnim ispitima još dvoje naših istaknutih članova nije moglo da učestvuje a to su Relja Milić i Lana Dramićanin, ali nastavljamo sa kvalitetnim radom i znamo da će svi oni zajedno sa Natalijom tek razvijati svoje badminton umeće i da je pred njima još mnogo ovakvih događaja.
    Čestitatamo svim igračima nacionalnog tima Srbije na osvojenim medaljama kojih je ovoga puta bilo 13 u ozbiljnoj internacionalnoj konkurenciji, izjavio je Andreja Todorović Predsednik UO i trener BK RAVENS KG.

Učešće je uzelo rekordnih preko šest stotina takmičara iz 25 država.

Turnir je tradicionalno organizovao Badminton savez Srbije u sportskom centru „Slana Bara“ uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Badminton Europe konfederacije, grada Novog Sada i drugih institucija i kompanija.
Fotografije u prilogu – BK RAVENS KG i BASS (slobodne za plasiranje u svim medijima)

Spisak svih osvajača medalja se može pogledati na linku:
https://www.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=501AA663-7DE5-4858-8299-438FEC865A83

Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.