ČAČANSKI PORTAL OZON PRESS OBJAVIO KO STOJI IZA PORTALA SA NJIHOVIM IMENOM I DIZAJNOM

Politika

Čačanski portal OzonPress objavio je danas da iza lažnog portala sa njihovim imenom, logotipom, dizajnom i reklamama, koji objavljuje tekstove koji propagiraju Srpsku naprednu stranku, stoji beogradski Info 24 Media.

  • Uprkos tome što je kradljivac identiteta našeg portala prilikom kupovine domena za svoj lažnjak platio da podaci o njemu kao registrantu domena budu zaštićeni, što bi značilo da njegov identitet ne bude javno objavljen u Registru nacionalnog internet domena Srbije, ta skrivalica nije opstala kao paravan za krađu našeg intelektualnog vlasništva i rada, stoji u saopštenju redakcije OzonPressa.

Ta redakcija podseća da se pre sedam dana pojavio portal sa istim vizuelnim identitetom i imenom i ocenio da je ime njihovog portala „zloupotrebljeno“.

OzonPress je naveo da je njihov domen „ozonpress.net“, a da je domen portala koji ih imitira „ozonpress.rs“ i da je hostovan kod švedske firme, uz doplatu da se aktivira zaštita podataka o vlasniku domena i zakupcu hostinga.

  • Preduzeće za informisanje Info 24 Media d.o.o iz Beograda je osnovano u januaru prošle, 2019. godine, a sa uplatom osnivačkog kapitala od celih 1.000 dinara. Vlasnik i direktor te firme je Marko Aćimović. Njegov ortak u ‘medijskom biznisu’ kojim se bave je Zoran Majdak, član SNS-a i, kako sam sebe predstavlja, predsednik medijske mreže Info 24, navodi OzonPress.

OzonPress je ranije najavio da će pokrenuti sve zakonom propisane procedure da zaštiti svoju intelektualnu svojinu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.