Čileanska drama „Ema” večeras u Kontakt galeriji SKC-a

Kultura

Večeras (utorak, 6. april) u 19 sati u Kontakt galeriji SKC-a održaće se filmska projekcija čilenanske drame „Ema” (trajanje 102 minuta) reditelja: Pabla Laraina.

Kritičari se slažu da je film Ema pre svega film neverovatne energije, dobre muzike, još boljih koreografija i odlične scenografije koja lepotu Valparaisa u kome se radnja dešava oslikava na pravi način. Ema je žena lude energije koju čak ni Larain ne može da sadrži. Uvodni kadar filma je samo upozorenje na ono što u njemu sledi: nešto anarhično, pomalo vandalsko, prepuno energije, ali ultimativno iscrpljujuće i hronično nestvarno.

Vizuali su parališući, a scene plesa zadivljujuće. U luci grada Valparaiso Ema i njen muž kreograf (Gael Garsija Bernal) usvojili su dečaka Pola za koga se ispostavilo da ima problem sličan Eminom piromanstvu. U Emi ima toliko toga za uživanje da kao iznenađenje dođe spoznanje da u filmu ima tako malo stvari što postane i evidentnije kada se ispostavi da iza svega ipak postoji zaplet sakriven na prvi pogled.

Čekamo vas uz sve mere za suzbijanje širenja virusa COVID 19. Nošenje maske obavezno, podsećaju i apeluju organizatori iz SKC-a. Ulaz je slobodan, a rezervaciju (zbog ograničenog broja mesta iz epidemiološko-preventivnih razloga) možete izvršiti putem telefona 060/033-50-52 Studentskog kulturnog centra.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.