DA LI SU BANDERE ISTO ŠTO I STUBOVI I O REBALANSU BUDŽETA

Društvo Grad

Odbornik LDP-a Zlatko Milanović u raspravi u rebalasnu budžeta objasnio je predlagaču, Gradskom veću, da ne postoje bandere, već stubovi, kao i da je predložena cena od šest miliona dinara za postavljanje stubova prevelika:

  • Rebalansom je predviđeno šest miliona dinara za nabavku i ugradnju bandera za video nadzor. Bandere ne postoje, postoje stubovi. Ne znam koliko stubova treba da se ugradi da bi se potrošilo šest miliona dinara? Od 300 do 600, ili 10-11? Ne znam ni kako Skupština grada može da vrši video nadzor, kako je registrovana za to. Kako je rešeno napajanje tih kamera? Ko će to da održava? Šest miliona niste predvideli za opremu, već za stubove. Neka stub košta i 40.000 dinara, znači pola grada će da bude pod video nadzorom.

 

Milanović je postavio i pitanje – ko finansira kružni tok Mala Vaga i zašto 120 miliona dinara?

 

Odbornik Šumadijske regije Pokreta slobodnih građana Saša Milenić objasnio je da odbornici tog pokreta i dalje bojkotuju sednice Skupštine grada, ali da je rebalans budžeta važna tema:

  • Davno je prošlo vreme kada je budžet grada Kragujevca bio razvojni. U vreme vlasti demokratske opozicije 40 posto budžeta obuhvatale su kampitalne investicije. Sada imamo samozadovoljnu lokalnu vlast, koja se bavi sobom i svojim potrebama i koja nije zainteresovana za realne probleme građana i perspektivu običnog čoveka. Ubedljivo najveća stavka u budžetskim rashodima su takozvani tekući troškovi, skoro 30 posto su zarade zaposlenih, usluge po ugovoru, putovanja… Duplo manje od toga ide na investicije.
  • Lokalna samouprava se temeljno potrudila da uguši politički život Kragujevca, u budžetu sredstva za političke partije iznose 0,1 odsto, uključujući i sredstva za konkurs za sufinansiranje javnog interesa u medijima. Ukoliko se poglea rebalans budžeta, jasno je da samo u Kragujevcu ovog konkursa neće biti, rekao je Milenić za skupštinskom govornicom.

Lider Zajedno za Šumadiju i bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je rekao da je „nema nikakvog smisla“ šta će da kaže, kao ni šta će da bude usvojeno, jer se „ništa od toga ne poštuje“:

  • Da podsetim da ste, kada ste vraćali televiziju nakon poništene privatizacije, novac iz budžeta sa jednog razdela prebacivali novac, pa rebalansom retroaktivno pokrili. Neko će za to da odgovara. Trebalo bi obrazložiti razloge za rebalans budžeta… Nešto ne razumete – ne može JKP Šumadija da investira u kružni tok Mala Vaga, jer na to nema pravo, kao što nema pravo da investira u stajališta… Bar nam recite šta su vam planovi, čisto da bi se zapisalo.

I Edis Durgotović (LDP) stavio je primedbu da odbornici obrazloženje, koje je trebalo da da predlagač, nisu dobili na početku sednice, a Goran Kovačević, šef odborničke grupe SNS-a, rekao je da ta partija u Kragujevcu ima 56 posto podrške. Na ovo je Milan Urošević (SPO) rekao da je to podrška koju ima Aleksandar Vučić, ali ne i Radomir Nikolić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.