DA LI SU TRIBINE U ORGANIZACIJI GRUPE „KRAGUJEVAC SLOBODNO“ POVOD DA GRAD POČNE SA UREĐENJEM DECENIJAMA ZAPOSTAVLJENOG PLATOA?

Grad Politika

Prvo je neformalna grupa građana „Kragujevac slobodno“ počela sa serijom tribina na prostoru Malog amfiteatra, neposredno uz Dom sindikata (Dom samoupravljača) na Trgu slobode. Onda su građani počeli u značajnom broju da se okupljaju na ovom, od podizanja Zastave samoupravljanja sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, neiskorišćenog, a lepog prostora u centru Kragujevca. Pa se, izgleda, neko setio da pedesetak metara od kancelarije gradonačelnika i ispred vrata na koja tri decenije ulaze funkcioneri i članovi Socijalističke partije Srbije, postoji nesređen plato, ili Mali amfiteatar.

Pa su mesec dana od poslednje tribine, na kojoj je novinarka Bojana Vlajović Savić razgovarala sa glumcem Radoslavom Milenkovićem i potpresednikom Narodne stranke Zdravkom Ponošem, gradske komunalne službe započele sa renoviranjem ovog prostora.

Okupljeni u grupi građana „Kragujevac slobodno“ „iznenađeni“ su informacijom da je grad sada počeo da sređuje plato ispred Doma sindikata:

  • Iznenađeni smo da su krenuli u sređivanje prostora, prostora koji decenijama nije uređivan, a koji će postati poznat i po tome da je sa tog mesta krenulo rušenje nakaradnog sistema i diktature koju SNS sprovodi već sedam godina. Ukoliko im je ideja bila da krenu sa radovima kako bi nas onemogućili da na tom mestu održavamo skupove, neka ne brinu, nastavljamo sa tribinama, kaže Suzana Đorđević, jedna od organizatorki tribina.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.