DALIBOR JEKIĆ: POKRET ZA NAŠ GRAD UVEK SE VODIO ISKLJUČIVO INTERESIMA KRAGUJEVCA

Politika Video

Prvi čovek Stranke slobode i pravde u Kragujevcu Dalibor Jekić u emisiji Ponedeljkom u podne izjavio je da se Pokret za naš grad, organizacija koja je kolektivno pristupila partiji Dragana Đilasa, uvek vodila interesima Kragujevčana i Kragujevca, pa i onda kada je podržala Radomira Nikolića:

  • U vreme dok smo participirali u vlasti sa Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića usvojen je plan konsolidacije grada i javnih preduzeća, što je ostalo mrtvo slovo na papiru. U trenutku kada vas zaposleni u gradskoj administraciji susreću na hodniku i plaču jer ne primaju platu, kada vas iz javnih komunalnih preduzeća zovu prijatelji koji sedam-osam meseci ne primaju platu, za nas je bilo nemoralno da ostanemo u takvoj vlasti. Bilo je nekorektnih poteza od stranke dotadašnjih koalicionih partnera, koji su obilazili naše odbornike, vršili pritisak… Uprkos tome, rukovodili smo se isključivo interesima grada.

Problemi, priča Jekić, nastaju izlaskom URS-a iz vlasti na republičkom nivou, a situacija u gradu „postaje aralmantna“.

  • Ulasku u vlast sa Srpskom naprednom strankom prethodili su razgovori. Sa ove distance vidim da sve što je Radomir Nikolić obećao, recimo četiri fabrike, rešavanje pitanja dugova…, nije ispunio.

Stranka slobode i pravde bojkotovaće lokalne i parlamentarne izbore na proleće naredne godine. Jekić smatra da građani shvataju ideju bojkota. Ukoliko budu bili u prilici da vode grad obezbediće besplatne udžbenike za sve učenike, uticati na povećanje plata…

  • Najvažnije je stvaranje ambijenta za dolazak investitora, veća podsticajna sredstva za početnike u biznisu i veće učešće saveta mesnih zajednica u odlučivanju o tome šta će da se radi u njihovom kraju. I jačanje sistema lokalne samouprave.

Tagovi:

2 komentara

  1. Sram te bilo! Važno da ti napredujes u Energetici lažni opozicionaru. Bojkotovacemo mi vas a ne izbore!!!

  2. Jekić napredovao u Energetici. Dzeri – Andjelkovic – napredovao u energetici, Turkovic – nacionalna služba zapošljavanja, Nikolic – napredovao u energetici – svi u drzavnoj službi napredovali i zaposleni. Ne zaboravimo njihovog sefa koji se krije, Nebojšu Zdravkovića – betulu, zari i pali univerzitetom u dogovoru sa Vucicem. Opozicionari sve. More, mrs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.