DALIBOR JEKIĆ: VLAST ZABORAVILA NA AUTOBUSKU STANICU

Politika Video

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) traži da gradska vlast saopšti građanima ko je dao nalog za kupovinu objekta i zemljišta nekadašnjeg Zastavinog servisa i kada će na njemu početi planirana izgradnja nove autobuske stanice.

Predsednik odbora Dalibor Jekić podsetio je da je Gad Kragujevac sredstvima iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (ERB), kupo zemljište i objekat nekadašnjeg Zastavinog servisa za 360 miliona dinara, na kome je planirana igradnja nove autobuske stanice.

  • Kao što vidimo na ovom mestu ne postoji ni A od autobuske stanice pa je nejasno zbog čega je neko doneo odlukuda da na prvoj licitaciji kupi objekat umesto da sačeka drugu licitaciju i istu imovinu kupi po znatno nižoj ceni, rekao je Jekić, pozvavši gradsku vlast da odgovorno troši novac iz budžeta.

On je istakao da je SSP pre godinu dana upozoravala gradsku vlast da ne kupuje objekat Zastavinog servisa i da se autobuska stanica gradi na zemljištu koje je u vlasništvu Grada Kragujevca.

  • Da li je domaćinski kupovati ovaj objekat i emljište ovde, a imati svoje zemljište na samo 200 do 300 metara odavde? To je isto kao kada bi čovek uzimao kredit i kupovao plac a izgradnju kuće iako na 200 metara ima sopstveno zemljište. Očogledno je da su u pitanju privatni interesi, rekao je Jekić.   

U objektu namenjenom za izgrdnju autobuske stanice trenutno je smešteno JKP Vodovod i kanalizacija, koje je izmešteno sa svoje nekadašnje lokacije u naselju Stanovo. 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.