Danas počinje ponovljeno suđenje za prebijanje Borka Stefanovića

Društvo

Danas počinje ponovljeni postupak u slučaju napada na lidera Levice Srbije, Borka Stefanovića, opozicionog aktiviste Bobana Jovanovića, i Dejana Palibrka pripadnika Policijske uprave Kruševac.

Ponovljeni postupak će se voditi pred Višim sudom u Kruševcu, protiv Miloša Šaponjića (39), Marka Živkovića (30) i Danijela Gmijovića (30), a nakon što je Apelacioni sud u Kragujevcu 17. marta usvojio žalbe advokata odbrane i poništio prvostepenu presudu.

Prema nezvaničnim navodima “Večernjih Novosti”, Više javno tužilaštvo će najverovatnije delimično korigovati optužni akt, a osim ovih izmena, drugih “novina” u samom postupku neće biti.

U prethodnom postupku, Marko Živković-Buvac i Danijel Gmijović-Cafta osuđeni sun a po 3,5 godine zatvra, dok je Miloš Šaponjić-Šapa dobio 4 godine.

Podsetimo, napad na Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića dogodio se u novembre 2018. godine uoči tribine tadašnjeg Saveza za Srbiju, koja je trebalo da se održi u Mesnoj zajednici Rasadnik.


Nakon ovog napada usledile su masovne demonstracije širom Srbije, najpre pod nazivom “Stop krvavim košuljama”, a potom pod parolom “1 od 5 miliona”. Iako su vremenom oslabili, protesti su zvanično trajali sve do marta 2020. kada su prekinuti zbog izbijanja pandemije korna virusa. 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.