Dašić: Raspisivanje konkursa – jasan pokazatelј koliko nam je važan javni interes u oblasti informisanja

Grad

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić istakao je da je raspisivanje konkursa za sufinansiranje medijskih projekata u Kragujevcu, i to na samom početku godine, jasan  pokazatelј koliko nam je važan javni interes u oblasti informisanja na lokalnom nivou, navedeno je na sajtu grada.

Nadam se da će kroz ovaj konkurs, koji su mediji dugo čekali, uspeti da unaprede kvalitet medijskih sadržaja koji se odnose na mnoge teme kao što je zaštita i razvoj lјudskih prava, obrazovni sistem, razvoj nauke, sporta i ostalih oblasti koje su važne Kragujevčanima, a manje zastuplјene – rekao je Dašić.

Grad Kragujevac raspisao je juče Javni poziv za učešće na Konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Kragujevca za 2021. godinu.

Predmet konkursa je proizvodnja medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravoremenom i potpunom informisanju svih građana Kragujevca. Javni poziv odnosno Konkurs raspisuje se za raspodelu sredstava u visini od 9,5 miliona dinara, od čega je 9 namenjeno za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja, a 500 000 dinara za organizovanje i učešće na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređenja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja.

Rok za prijavu je 30 dana od objavlјivanja konkursa na zvaničnom sajtu grada Kragujevca i u dnevnom listu „Večernje novosti“ i ističe 24. februara 2021. godine.

Tagovi:

1 komentar

  1. Gospodine Gradonačelniče, ako Vam je bitno informisanje gradjana onda nas informišite , zašto po svaku cenu branite svog partijskog kolegu arhitektu Markovića koji je očigledno falsifikovao svoju dokumentaciju, samo da bi bio na funkciji Gradskog urbaniste? Svim gradjanima pa i nama laicima je jasno, da on nikada nije uradio ni jedan plan, a treba da kontroliše planove koje izradjuje grad Kragujevac u ulozi Predsdenika Komisije! Koji je razlog da štitite nekoga ko ne ispunjava zakonom propisane uslove? Da li stvarno mislite da će Vam on biti od pomoći , iako pored zakonskih uslova realno nema nikakve veze sa urbanističkim planovima? Zar mislite da ćete ako ignorišete zahteve za njegovu smenu Vi lično izbeći političku odgovornost što ga stavljate u zaštitu ! Možete li izabrati neki drugi način da mu se zahvalite što je skupljao glasove za Vas u kampanji ili morate da mu ispunite svaku partijsku želju ( jer on naravno nije postavljen kao stručnjak) , na štetu gradjana Kragujevca koje on kao Vaš funkcioner predstavlja ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.